HAZİRAN DENİLMİŞTİ
Türkiye’de Profesyonel ve Amatör tüm futbol müsabakaları Koronavirüs salgını nedeni ile süresiz olarak ertelenirken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ligleri en erken Haziran ayında başlatmayı düşündüklerini açıklamıştı. Son olarak liglerin Haziran ayının 3.haftasında başlatılması planlandığı kulislerde konuşulmaya başlandı.

ANTALYA VE ALANYA SEÇENEĞİ
Federasyonun düşündüğü plana göre liglerin Antalya ve Alanya’da oynanması düşünülüyor. Tüm maçların ise önlemler gereği seyircisiz olarak oynanması planlanıyor. Teknik direktörler, futbolcular ve kulüp çalışanlarına Covid-19 testi yapılacağı ve maçlardan önce tüm görevlilerin ateşinini ölçüleceği öğrenilirken, düşünülen bu plan Bilim Kurulu tavsiye ederse kabul edilecek.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Tüm bu planların ardından kulüplerin bekleyişi ise devam ediyor. Süper Lig, TFF 1.Lig, TFF 2.Lig ve TFF 3.Ligin yanı sıra, BAL ve tüm yerel amatör liglerde ki kulüpler Federasyon tarafından verilecek olan kararı ve belirlenecek olan programı bekliyor. Liglerin kaderini belirleyecek olan kararların da yakın süreçte netleşmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi