Barış Esen, Kıvanç Haznedaroğlu ve Vahap Şanal gibi güçlü Büyük Ustaların (GM) yanında 3 Uluslararası Usta (IM) ve 8 Fide Ustasının (FM) yer aldığı şampiyonada 11 maçta aldığı 9 puanla harika bir performans ortaya koyan Efe, 2. ile eş puanda averaj farkıyla 4. olarak finallere katılmaya hak kazandı. Efe Mert Kılıç Türkiye 4. Olarak 3.000 TL para ödülünün de sahibi oldu.
Efe Mert Kılıç , Satranç İl Temsilcisi Ali Ammar Camcı ve babası Tekin Kılıç ile birlikte Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel’i ziyaret etti. Kılıç ailesi , Çelikel’e geçmişteki başarılarından ve satranç sporuna yaptıkları katkılardan bahsetti. Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; Efe Bizim evladımız. Başarılarıyla gurur duyuyoruz. Satrançta ilimizin yükselen bir değeri olan Efe Mert’e başarılarının devamını diliyorum “ dedi.
Satranç İl Temsilcisi Ali Ammar Camcı, “Bizlere haklı bir gurur yaşattı. Kendisini bu performansı sebebiyle tebrik ediyor ve Sakarya Satranç Bayrağını zirveye taşıması sebebiyle de teşekkür ediyoruz.Sakarya satrancı olarak, 2012 yılı Türkiye Kadınlar Şampiyonası’nda Türkiye 3.sü olan Büşra Arığ ile beraber genel kategoride kazandığımız en üst seviye başarı olması nedeniyle tarihi bir başarı elde eden Efe’ye, bu turnuvanın finalleri olan sadece davetli sporcuların katıldığı 2017 Türkiye Şampiyonası’nda da başarılar diliyoruz” dedi.
Camcı ; “Efe’nin turnuvadaki harika performansı (ELO performans: 2333) yanında diğer 8 Yaş Genel kategoride Arda Tuna Karacan,  Türkiye 8ncisi olarak adını Milli Takıma yazdırdı. Diğer sporcularımız Göktürk Kaan Kılıç, Yusuf Börekçioğlu ve Barış Kaşçı da dereceye giremeseler de ilimizi başarı ile Türkiye Kupasında temsil etti” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi