İKİ ÖNEMLİ ORGANİZASYON
Sakarya Büyükşehir Belediyesi “Bisiklet Şehri” sloganıyla, bu alanda dünyanın yakından takip ettiği dev organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bisiklet sporunun önemli merkezlerinden biri haline gelen Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde hafta sonu iki önemli yarış organizasyonu gerçekleştirilecek. UCI Sakarya MTB Cup yarışları 30 Temmuz Cuma günü saat 11.00’da, UCI MTB Cup Maraton Serisi yarışları ise 1 Ağustos Pazar günü saat 09.00’da start alacak.

DÜNYA YAKINDAN TAKİP EDECEK
Bunlardan ilki olan Uluslararası Bisiklet Birliği(UCI) Sakarya MTB Cup – HC(XCO) Yarışı 30 Temmuz Cuma günü, diğeri UCI MTB Maraton Serisi –SR yarışları ise 1 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek. İki organizasyon, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü tarafından organize edilecek. Uluslararası alanda önemli başarılara imza atmış sporcuların kıyasıya yarışacağı organizasyonu dünya yakından takip edecek.

“SAKARYALILAR OLARAK BU HEYECANI BİRLİKTE YAŞAYALIM”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakaryalılara yarış heyecanını birlikte yaşamaya davet ederek, “Şehrimizde yine büyük bir organizasyonun heyecanını birlikte yaşayacağız. Daha önce Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası ve birçok önemli yarışa ev sahipliği yapmıştık. Son dönemde bisiklet sporunun kalbi Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde attı. Birçok önemli müsabakaya Büyükşehir olarak en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalıştık. Şimdi önümüzde UCI MTB Maraton Serisi gibi önemli bir organizasyon var. Dünyanın gözünü yine Sakarya’ya çevireceği iki müsabaka bu hafta gerçekleştirilecek. Sakaryalı bisikletseverleri ve tüm vatandaşlarımızı heyecanımızı ortak olmaya davet ediyorum. Bizler için mutluluk verici bir ev sahipliği olacak, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi