HEM BAŞKAN HEM TEMSİLCİYDİ

Akyazı Altındere köyünde Ahmet ve Gülbahar Güneş çiftinin oğlu olarak dünyaya gelen Muammer Güneş, ailesine güneş gibi doğmuştu. İş hayatına 1970 yılında Tüvasaş’ta çırak okulunda başlayan Güneş, aynı zamanda Demirspor’da da futbol oynuyordu. Yıllarca bu formayı giyen Güneş, 1989 yılında Demirspor başkanı ve aynı zamanda Sendika temsilcisi olarak kariyerini iki farklı noktada da sürdürdü. Demirspor ile başarılara imza atan Güneş, Sendika yöneticiliği ile de sayılan ve sevilen isimler arasına girdi. 1982 Yılında evlenen, iki kızı ve bir oğlu olan Güneş’in bir de torunu Zehra Uyar oldu.

“HER YİĞİDİN HARCI DEĞİL”

Muammer Güneş kendi hayat hikayesini Yeni Sakarya Gazetesi okurları için anlattı. Güneş, “Altındere köyünde dünyaya geldim. Annem Gülbahar ve Babam Ahmet Güneş spor yapmama hiç kızmazlardı. Daha sonra ben Adapazarı Tüvasaş fabrikasına çırak okulunda başladım. Hem fabrikada çalıştım hem de Demirspor’da futbol oynadım. Buna ek olarak da Sendika temsilciliği yaptım. Tüm bunları yaparken kulüp başkanlığını yürütmek de her yiğidin harcı değil.” İfadelerini kullandı.

“GÜZEL ANILAR BİRİKTİRDİM”

Başkanlık döneminde birçok şampiyonluk yaşadıklarını ifade eden Güneş, “Başkan olduğum günden bu zamana kadar birçok şampiyonluk yaşadık. Yetiştirdiğimiz onlarca genç profesyonel futbolcu olarak birçok kulübe transfer oldu. Şimdi unutamadığım bir maç da aklıma geliyor. Erenler stadında deplasmanlı lige çıkma maçında Karasuspor’a karşı 2-0 galipken 5-2 yenilmiştik. Bu üzüldüğüm bir maçtı ama sevindiğim de çok maç oldu. Bir maçta Alaağaç’ı yenerek deplasmanlı lige çıkmıştık. Güzel anılar biriktirdim” dedi.

“ÇOK DEĞERLİ İNSANLAR TANIDIM”

Başkan Güneş, “Eskilerden beğendiğim çok futbolcu var aslında. Aklıma gelenler Demirspor’dan Osman İbrahimoğlu, Donatım Spordan Hasan Özen(Guguş Hasan) Karadenizspor’dan İsmail Yenice, Recep Koçkar (merhum), Sapancaspor’dan Necmi Kösemen var. Başkanlardan ise Mithatpaşaspor’dan Nihat Kobal (Merhum), Harmanlıkspor Kulüp Başkanı Metin Ergezen, Yıldırımspor’dan Halil Kocacık (Merhum ) var. Hepsi çok değerli insanlardı benim için” dedi.

“EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIM”

Muammer Güneş son olarak sözlerini, “Ben sporun içinde ve Tüvasaş fabrikamızda olan herkesi çok seviyorum. Bu sevgiyi hak ediyorlar. Yıllarca daha iyi gençler yetişmesi için emel verdik. Binlerce gencin hayatına dokunduk. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Sakaya sporunu daha iyi noktalara taşımak için uğraştık. Gönlümüz rahat bir şekilde vazifemizi yerine getirdik. Ömrümüzün yettiği sürece de bunları yapmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle noktaladı.

Editör: Haber Merkezi