Hendek ilçesinde yer alan Gençlik Merkezi'nde hazırlıklarına tam kadro devam eden takım, haftanın 6 günü çift idmanla form tutuyor.

Dünya, Avrupa ve Türkiye derecelerine sahip sporcu kadrosuyla yeni sezonda adından söz ettirmeyi isteyen Sakarya Büyükşehir, kalıcı olma parolasıyla adım attığı ligde birkaç sene içerisinde şampiyonluk heyecanını yaşamayı hedefliyor.

Kulüp başantrenörü Zafer Başar, güreş takımını geçen sezon namağlup 1. Lig'den Süper Lig'e çıkarttıklarını anımsattı.

Büyük kulüplerin yer aldığı yeni ligde verecekleri mücadelenin daha zor olacağına değinen Başar, " Genç bir takımımız var. İlk hedefimiz, bu genç kadroyla 2-3 sene Süper Lig'de barınmak, 3-4 sene sonra ise Sakarya Büyükşehir'e şampiyon takım bırakmak." diye konuştu.

"Genç takımız, hedeflerimiz büyük"
Başar, lig öncesi çalışmaların güzel geçtiğini, İsveç Milli Takımı güreşçileriyle ikili kamp yaptıklarını ve haftanın 6 günü çift idmana çıktıklarını anlattı.

Kadrolarında ulusal ve uluslararası arenada şampiyonluklara sahip sporcuların bulunduğuna dikkati çeken Başar, "Sakarya'dan, 15 yıldan sonra ilk defa Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda Mükremin Aktaş, 60 kiloda şampiyon oldu. Ramazan Can Aktaş ve Ensar Karabacak, üçüncülüğü kazandı. 23 yaş altında ve gençlerde takım halinde üçüncülüğü aldık. 15 yaş altında ise takım halinde şampiyon olduk. Genç takımız, hedeflerimiz büyük." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi