TFF 2.Lig Beyaz Grup 26.hafta maçında, Sancaktepe Belediyespor ile karşılaşan Sakaryaspor, 3 sakatlık ve 1 kırmızı kart gördüğü maçtan 1-0 mağlup ayrılarak çok büyük bir yara aldı.

İSTANBUL-ANKARA KAPIŞMASI
Dün öyle sonuçlar alındı ki, resmen Keçiörengücüspor ile Sarıyer’e çalıştı. Çünkü lider Keçiörengücü, deplasmanda kazandı. Sarıyer maç yapmadan 3 puanı hükmen galibiyet ile koydu. Böylece sadece Sakaryaspor ile değil Samsunspor ile de puan farkını açtı. Samsunspor rakip sahada yenilirken Kastamonuspor 1966 ile Sancaktepe Belediyespor birden bire en azından Play Off için umutlandı. Hal böyle olunca da Keçiöerengücüspor ile puan farkı her geçen hafta iyice artmaya başladı ki şuanda 6 puan gerideyiz. Üstelik Kastamonuspor bile bizimi geçti ve 1 basamak daha gerileyip 4.sıradan 5.sıraya indik. 

Stat: Sancaktepe Bld 15 Temmuz
Hakemler: Direnç Tonusluoğlu*, Mustafa Han*, Kürşathan Akın*

Sancaktepe Belediyespor: Emre**, Melik***, Alaattin Hamza*** (Dk.77 Berke***), İrfan**, Mert**, A.Kadir* (Dk.70 İsmail**), Muharrem**, Bilal ? KK, Birhan? Eray**, Can** Teknik Direktör: Mustafa Uğur

Sakaryaspor: Oğuz Çalışkan***, Canberk***, Oğuz Kocabal*** (Dk.75 Hakkı Can*), Berk İsmail*, Umut* (Dk.47 Savaş*), Ferhat*, Ümit Yasin***, Dilaver***, Zahit***, Ferit* (Dk.46 Tevfik*), Berkay Can? (KK) Teknik Direktör: İsmail Ertekin

Kırmızı Kart: Dk.61 Birhan (Sancaktepe Bld), Dk.57 Berkay Can (Sakaryaspor)

Gol: Dk.85 Berke (Sancaktepe Belediyespor)

MAÇTAN DAKİKALAR
Dk.12 gelişen Sancaktepe Belediyespor atağında, Sakaryalı ve Sakaryasporun eski futbolcusu Alaattin Hamza Ok’un 25 metreden vurduğu sert şutu kalecimiz Oğuz Çalışkan son anda kurtardı. Dönen topu takip eden Sakaryalı ve Sakaryasporun bir başka eski futbolcusu Abdülkadir Akyıldız ise topu bomboş kaleye atamadı.
Dk.14 gelişen ev sahibi atakta, Birhan’ın sert şutu direği yalayıp dışarı çıktı ki gol olabilirdi.

1 TOPUMUZ DİREKTEN DÖNDÜ
Dk.18 Ferhat’ın ceza yayı üzerinde düşürülüşüyle kullandığımız serbest vuruşu Dilaver kullandı ama o top gol olmak yerine gitti iki direğin birleştiği üst köşeden geri geldi ve defans uzaklaştırdı.
Dk.26 Berk İsmail’in frikiğini köşeden kaleci tam çataldan çıkartıp kornere attı.
Dk.27’de Dilaverin köşe vuruşunda topa iyi yükselen Berkay Can’ın kafa şutu, üst ağlarda kaldı. 
Dk.29’da Canberk’in soldan ceza sahası girişinde yere düşürüldü. Hakem penaltımızı vermedi.

ZAHİT’E VERMEDİ GOL KAÇTI!
Dk.38 yine Dilaver’in ortası. Ceza alanı içinde topu göğsüyle yumuşatan Berk İsmail vurdu ama kalecinin
göğsünde kaldı. Oysa arka direkteki Zahit bomboştu, verse gol olabilirdi.
Dk.41 Ferhat ceza yayı üzerinden sol ayağıyla topa sert vurdu ama üstten dışarı gitti
Dk.44 sağ kanattan rakip ceza alanına giren Dilaver, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kalecinin bacak arasından kaleye doğru giden top ağ yerine kornere çıktı. İlk yarı 0-0 bitti.

2.YARIDA MECBURE DEĞİŞİKLİKLER
2.yarıda sakatlığı nükseden Ferit’in yerine Savaş girdi. İlk yarı sağ açık oynayan Zahit, bir başka sağ bek oyuncumuz Alper’in de sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda olmamasından dolayı mecburen 2.yarı başında sağ beke çekildi. Ayrıca Umut çıkıp Tevfik girdi ve o da sağ açıkta oynamaya başladı.

İKİ TAKIM DA 10’AR KİŞİ OYNADI
Dk 57 gelişen Sancaktepe kontra atağında, Abdül Kadir Akyıldız ceza alanımıza girerken, defans oyuncumuz Berkay Can rakibini ceza alanına girmeden düşürülünce, hakem de BARİZ GOL ŞANSI diye düşünerek kırmızı kart gösterdi. Bunun üzerine de Oğuz Kocabal stopere çekildi. Sakaryaspor bu şekilde son 38 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı.
Dk.61 Sancaktepe Belediyespor’da Birhan, futbolcumuz Oğuz Kocabal’ın ayağına bilerek bastığı için 2.sarı karttan kırmızı kart gördü.
Dk.69 Canberk soldan ceza alanına girerken nefis bir orta yaptı. Berk İsmail çok müsait durumda topu ağlara gönderemedi.
Dk.85 Berk’in attığı golle 1-0 yenik duruma düştük.
Dk.87 Dilaver’in kornerinde Ümit Yasin kafayı vurdu. Direğin bir karış yanından avuta çıktı.
SONUÇ - Maçta başka gol olmayınca sahadan 1-0 yenik ayrıldık

Editör: Haber Merkezi