Sakaryalı eski futbolcuların, eski teknik adamların ve taraftarları buluştuğu belgeselin gösterimi öncesi yapılan kokteyl büyük ilgi gördü.  Eski dostlar yıllar sonra belgeselin galasında bir araya gelerek hasret giderdi

BÜYÜK İLGİ
Akademi Sakaryaspor Derneği’nce hazırlanan "Bizim Stat Belgeseli" galası yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Agora AVM’de gerçekleştirilen galaya Sakaryaspor eski başkanları, Sakaryaspor eski futbolcuları, Sakaryaspor eski teknik adamları ve Sakaryaspor taraftarları katıldı. Yaklaşık 7 aylık bir çalışmanın ürünü olan belgeseli izlemek için Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi, Sakaryaspor Teknik Patronu İsmail Ertekin ve Sakaryasporlu yöneticiler de salonda yerlerini aldı.

UMARIZ EMEKLER BOŞA GİTMEZ
Galada konuşan dernek yöneticileri, belgeseli yapma amaçları için yaptıkları açıklamada “Bu stat bazen heyecandan kalbimizin küt küt attığı, kimi zaman korkudan dizlerimizin bağının çözüldüğü, bize her daim bir arada olmanın keyfini yaşatmış bir mekandır. Bu mekanın tarihi misyonunu devam ettirebilmesi için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Stadın bir müzeye dönüştürülerek hizmet etmesi için projeler hazırlanarak kamuoyunun aydınlatılması sağlanarak aidiyet duygusunun artması sağlanmaya çalışılmıştır. Umarım verdiğimiz emekler boşa gitmez” ifadeleri kullanıldı.

ESKİ DOSTLAR BİR ARADA
Geceye katılan Sakaryasporlu eski futbolcular yıllar sonra arkadaşları işle bir araya gelme şansı yakalamanın mutluluğunu yaşadı. Gala öncesi kokteylde bir araya gelen efsane futbolcular ve teknik adamlar kulüpte çalıştıkları dönemde başkanlık yapan eski başkanlarını da unutmayarak hasret giderdi. Hazırlanan platformda bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen efsaneler hazırlanan fotoğraf sergisini de gezmeyi ihmal etmedi.

STATTAN SON BİR HATIRA
Gala gösterisi için salona gelen efsane isimler belgesel filmi boyunca zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Eski günleri hatırlayan ve deyim yerindeyse geçmişe giden isimler belgesel filminin bitişi ile beraber Akademi Sakarya ekibini ayakta alkışladı. Salondan ayrılan misafirlere Akademi Sakarya’nın bir sürprizi daha vardı. Sakaryaspor stadının taşlarından hazırlanan hediyeler cam kavanoz içerisinde misafirlere takdim edildi. Misafirler evlerine eski stattan güzle bir anı ile döndü.  

Editör: Haber Merkezi