Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonası Sakarya MTB Cup ‘Temiz Bir Dünya İçin Pedal Çevir’ temasıyla Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde başladı.

ÇOK GÜZEL BİR TESİS
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu yarışlar öncesi yaptığı açıklamada Sakarya’nın 2020 yılında şampiyonaya en güzel şekilde ev sahipliği yapacağını kaydederek şunları söyledi: “Öncelikle Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ni bugün gezdik, gördük ve ilk yarışları gerçekleştirdik. Allah hayırlı eylesin. Gerçekten bisiklet sporumuz ve bisiklet kültürünün yaygınlaşması adına çok güzel bir imkan. Katkıları ve yatırımları dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür bisiklet yatırımları ülkemizin diğer bölgelerinde de yaygınlaşır. Çünkü hem organizasyonlara ev sahipliği yapma noktasında hem de vatandaşlarımızın bisikleti daha çok kullanma noktasında bu tür yatırımlar gerçekten çok önemli.”

EN GÜZEL EV SAHİPLİĞİ
Bakan Kasapoğlu, “Bisiklet hayatımızın bir parçası. Hem sportif bir katkı hem de uluslararası anlamda da sportif bir organizasyon. Rekabeti artırmak için bisiklet sporcuları yetiştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda vadiler açılması gerekiyor. 2020 yılında Sakarya’nın en güzel şekilde ev sahipliği yapacağına inanıyor, şampiyona öncesinde tüm katılımcılara başarı dileklerimi iletiyorum” dedi.

ŞAMPİYONA BAŞLADI
Başkan Zeki Toçoğlu ise, “Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’nun katılımlarıyla Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde Uluslararası Dağ Bisikleti Sakarya MTB Cup yarışları başladı. İnşallah projemiz hem şehrimiz bisiklet kültürünün arttırılmasına katkı sunacak hem de uluslararası şampiyonaya harika bir ev sahipliği yapmamıza olanak sunacak. Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’na katılımları dolayısıya teşekkür ediyor, şampiyonada yarışan tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi