Marmara Depremi’nin 20. Yıldönümü vesilesi ile yapılan etkinlikte Deprem şehitleri unutulmadı

UNUTMADIK
Marmara Depremi’nin 20. yıldönümü vesilesi ile Türk Kızılayı tarafından “Artçıları Kalbimizde” adı altında düzenlenen etkinlik kapsamında Düzce’den ilimize pedal çevirerek gelen yüzlerce Kızılay gönüllüsü ve sporculardan oluşan ekip Sakarya’da mola verdi. Ekip üyeleri, deprem şehitlerini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

SAKARYALI HEYET KARŞILADI
Kızılay’ın Kaynaşlı’daki Bölge Afet Yönetim Merkezinde düzenlenen tören sonrası pedal çevirmeye başlayan ve Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan’ın da yer aldığı ekip, Sakarya Park’ta Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Kızılay Sakarya Şube Başkanı Zahit Tiryaki, Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Şefik Akar ve Kızılay gönülleri tarafından karşılandı.

FARKINDLAIK OLUŞTURULDU
17 Ağustos depreminin 20. yılı anma törenleri kapsamında böyle bir etkinlik düzenleyerek farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden Kızılay Sakarya Şube Başkanı Zahit Tiryaki, Kızılay olarak Marmara depreminde yaşanan acıları unutturmamak ve olası afetlere hazırlıklı olmak amacı ile çalışmalarını devam ettirdiklerini belirtti.

DEPREM GERÇEĞİ
Deprem gerçeğine farkındalık oluşturmak adına düzenlenen etkinlik vesilesi ile Kızılay gönüllüleri ve sporcuları İlimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, ekipte bulunanlarla bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı da çektirdi.

ASRIN EN BÜYÜK FELAKETİ
Asrın en büyük afeti olarak adlandırılan Marmara depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle yâd ettiklerini ifade eden Vali Yardımcısı Çiçekli, Türk Kızılayının hem afetlere hazırlıkta hem de afetlerden sonra çok önemli işlere imza attığını kaydederek, bugünkü etkinliğin de kamuoyunda büyük bir farkındalık oluşturacağına inandıklarına vurgu yaptı.

Editör: Haber Merkezi