Etkinliğin tanıtım toplantısını yapan Başkan Şefik Akar, kahvaltı programında basın mensuplarına bilgi verdi. Akar “Böyle bir hastalıkta en önemli şey moral, Biz de onu sağlayacağız” dedi

ALS hastalığına dikkat çekme amacıyla etkinlik düzenleyeceğini açıklayan Sakarya Bisiklet ve Doğa Derneği kahvaltı programı ile basın mensuplarıyla buluştu. Tanıtım toplantısına ALS hastası Hüsnü Yontar, Sakarya Bisiklet ve Doğa Derneği Başkanı Şefik Akar, Başkan Yardımcısı Erhan Koçdemir, Muhasip Yavuz Akova, Sekreter Sefa Kaan Akçay ve Üye Recep Eşref Çınar’ın katıldığı toplantıda hastalık ve etkinlik hakkında bilgilendirme yapıldı. Etkinlik tanıtım toplantısına Sakarya Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımı Koordinatörü Aziz Sırnaç ve Mekanisyen Nevzat Kıral da katıldı. Basın mensuplarının ilgi gösterdiği tanıtımda hastalığın sıkıntılarına ve sorunlarına dikkat çekildi.

ALS hastası Hüsnü Yontar hastalığın ciddiyetine ve sorunlarına dikkat çekerken hastalığın ilaçlarının pahalılığına ve tedavi zorluklarına değindi. Şimdiye kadar çok sayıda araştırma yapılan kas hastalığının henüz kesin bir tedavisi bulunmazken gerçekleştirilen çalışmalarla hastalık yavaşlatılabiliyor. Hastalığa dikkat çekmek için Sakarya Bisiklet ve Doğa Derneği ile iletişime geçen Yontar, dernek ile birlikte farkındalık yaratmak ve toplumun dikkatini çekmek istiyor.

Editör: Haber Merkezi