“13 FAZLA ZARF BULUNMAKTA”
Uğur Akkuş’un avukatı Elif Hevadpal divan kuruluna yaptığı itiraz dilekçesini basın mensuplarıyla paylaştı. Yapılan itirazda, “Sakaryaspor’un 43. Başkanlık seçimine başkan adayı olarak katılan Uğur Akkuş, seçim Divan Kurulu tarafından yapılan usulsüzlükler nedeniyle seçimi 351’e karşı 355 Oyla seçimi kaybetmiş bulunmaktadır. Tekrar sayım talep etmemiz üzere Divan Kurulu iki adayın temsilcileri ile tekrar sayım yapıldı. Ancak seçime katılan ve oy kullanan delege sayısı 693 iken sandıklardan tam 706 Oy Çıktı. Yani seçime katılan delege sayısından 13 Fazla Zarf bulunmaktaydı.”

“31.MADDEYE UYULMAMIŞTIR”
“Oyların Tasnif ve Sayımı, Sonuçların İlanı başlıklı maddede aşağıda görüleceği üzere oyların nasıl sayılacağı belirtilmiştir. Madde 31 : ‘Oy verme sona erince her sandık kurulu oy kullanan üye sayısını tutanakla tespit eder ve sandıklar açılarak sayım yapılır. Zarf adedi, giriş kartı adetinden fazla çıktığı takdirde, zarfların tümü yeniden sandığa konularak karıştırılır, giriş kartından fazla çıkan zarf adedi kadar zarf, sandıktan çekilerek imha edilir.’ maddesine uyulmamıştır.

“TÜMDEN YENİLENMELİ”
“Fazla zarf çıkan sandıkların tespiti mümkünse o sandıklarda oy kullanan delegeler için seçimin yenilenmesini, bu sandıklar tespit edilemiyorsa seçimin tümden yenilenmesine karar verilmesini ADALETİN YERİNİ BULMASINI TEMİNEN Saygılarımızla vekaleten arz ve talep ederiz.” İfadeleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi