Bu yıl 55.’si yapılacak olan Geleneksel Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan güreşleri öncesinde her yıl olduğu gibi Geleneksel Sünnet şöleni etkinliklerine de devam eden Akyazı Belediyesi Sosyal etkinlikler kapsamında dün Cuma namazı sonrası büyük bir şölen yaptı. Akbalık Mahallesi camiinde Şehitler, Gaziler ve vefat etmiş tüm güreşçilerimizin ve yine özellikle Akyazı Akbalık Güreşlerinin Banisi, Ordulu Mustafa ve Zülküf Karabulut’un ruhlarına atfen, şehrin İmam-Hatip ve Müezzin Kayyumlarının okuyacağı Kuran-ı Kerim tilavetleri ve dualarla hem Sünnet Şöleni hem de güreşlerin duası gerçekleştirildi. Programda çeşitli ikramlar verildi.

40 BAŞPEHLİVAN

Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşlerine bu yıl ülkemizde halen Yağlı Güreş sporuna devam eden ve çok tanınmış isimlerden, Kırkpınar başpehlivanı 2004, 2008 ve 2009 yılları Kırkpınar Başpehlivanı Başpehlivan, Faruk Akkoyun, Mehmet Yeşil, Ali Gürbüz, Balaban kardeşler, Süleyman Aykırı, Hamit Altun, Mustafa Kemal Karaboğa, Sakarya’nın Başpehlivanları, Mahmut Kavakçı, Ümit Balta ve benzeribirçok tanınmış pehlivan Akyazı Akbalık Güreşlerine katılacak.

GÜREŞLERİ ÜCRETSİZ

Bu yıl 55.'si düzenlenecek olan Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşleri güreş alanı ve çevresi Akyazı Belediyesi ekiplerince hazırlanmakta. Binlerce izleyicinin katılacağı güreşlerde katılımcılar Güreş müsabakalarını ücretsiz olarak izleyebilecekler ve kendilerine çeşitli ikramlar da yapılacak. Güreşlerin olduğu sıralarda Akbalık Güreş sahası etrafında ayrıca tarım ve zirai aletler, Traktör firmalarının stantları açılacak.

BÜYÜK ÖDÜL ALTIN KEMER

Yüzlerce güreşçinin katılacağı 55. Geleneksel Akyazı Akbalık Yağlı güreşlerindeki büyük ödülü açıklayan Akyazı Belediyesi Başkanı Hasan Akcan ve Akyazı Akbalık Güreş Ağası İdris Caymaz her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ödülün Altın Kemer olacağını belirtiler.  Toplamda 14 boyda yapılacak olan güreşlerde her boyda 1.’ye 8 çeyrek altın, 2.’ye 5 çeyrek Altın, 3. Ve 4.’ye 4 er olmak üzere toplam 21 altın ve genel toplamda da 295 altının dağıtılacağını ifade ettiler. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Akyazı Akbalık 2015-2016-2017 Güreş Ağası İdris Caymaz tüm halkımızı Pazar günü Akbalık Meydanında buluşmaya davet ediyoruz dedi.

Editör: Haber Merkezi