Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç ve yönetimi basın toplantısı düzenledi. Başkan Genç, 9 Ağustos Pazar günü yapılacak kongrede aday olmayacaklarını söyledi

“MAHCUP OLMAKTANSA GİRMİYORUZ”

Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç, gerçekleştirdiği toplantı ile 4 aylık mali tabloyu açıkladı. En çok merak edilen konu olan aday olup olmayacağı konusuna da açıklık getiren Başkan Genç, kongrede aday olmayacaklarını ifade etti. Başkan Genç; “Talihsiz bir sene yaşadık. Bugüne kadar olmayan olaylar bu sene oldu. Ben mali tabloyu Ekrem Başkana da verdim. 2-3 tane seçenek var hangi yoldan gidecekse. Ya Büyükşehir Belediyesi olarak bu sorumluluğun altına girilecek. Biz istedik ki direk hedefe gidecek bir kadro yapmak ama baktık bizim gücümüz bugünkü ekonomik şartlarda imkansız ve vazgeçtik. Bu işin altında kalırız dedik ve mahcup olmaktansa girmemenin daha mantıklı olduğuna karar verdik. Bu yüzden arkadaşlarımızla tekrardan konuştuk, değerlendirdik. Biz bu kongrede aday olmayacağız. Şu anki şartlar öyle gözüküyor” ifadelerini kullandı.

“BU BÜTÇELERİN ÜSTESİNDEN GELEMEYİZ”

Başkan Genç güçlerinin oluşturulacak bütçeye yetmeyeceğini ifade ederken, “Bu sene aday olmayacağız. Bu bütçelerle üstesinden gelemeyiz. Tek maç 90 dakikada tüm emekler gidiyor. Sportif başarı şampiyonluktur. Birçok konuda başarılı olsak da sportif başarı gelmeyince başarısız sayılıyorsunuz. Bizim pandemi sürecindeki 6 maçın 4’ü içerdeydi. Tribün hasılatı kaybımız oldu. Belki de tamamen borçsuz bir yönetim bırakacaktık. Bizim gücümüz ekonomik anlamda yeterli değil. Bu kongrede olmayacağız. Ama çabalarımız devam ediyor. İstanbul'dan bir şey buluruz, belki her şey değişir ama şu an çok zor” dedi.

TOPLANTI ÖNCESİ YÜCE’YLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Cumhur Genç toplantı öncesinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce il bir görüşme yaptı. Toplantıda bu görüşmeye de değinen Genç, mali tabloyu Ekrem Yüce’ye de verdiklerini ve alternatif çözüm yollarını kendilerine anlattığını da ifade etti. Yüce’ye de aday olmayacağını söylediğini belirten Genç, “Bir an önce harekete geçilmeli ve bu kadro elde tutulmalı” fikrini Yüce’ye aktardığını söyledi.

OYUNCULAR HABER BEKLİYOR

Başkan Cumhur Genç, Batuhan Er, Dilaver Güçlü, Ömer Bozan gibi isimlerin kendilerinden haber beklediklerini de belirtirken, “Konuştuğumuz görüştüğümüz oyuncular oldu. Bu takım 3 yıldır birlikte oynuyorlar. Bir iki takviye ile bu sene yine şampiyonluğa oynayabilir. Bizden haber bekleyen Batuhan, dilaver ve Ömer Bozan gibi isimler var. Bu oyunculara başka talipler de var. Bu hamleler için biraz acele edilmesi lazım” dedi.

Editör: Haber Merkezi