KUŞAK TERFİSİ
Akademiye kayıtlı yetmiş beş karatecinin katıldığı kuşak imtihanında, sporcular bir üst kuşağa terfi edebilmek için büyük bir özveriyle mücadele etti. Pandemi nedeniyle, ebeveynlerin alınmadığı imtihanlarda; 29 sporcu sarı, 5 sporcu turuncu, 8 sporcu yeşil, 30 sporcu da mavi ve kahverengi kuşaklara terfi etmeye hak kazandı.

“SPORCU SAĞLIĞI ÖNEMLİ”
Gazetemize açıklamalarda bulunan Ada Karate Akademi kurucu antrenörleri Fatih Aksoy, Halime Irak ve Ziada Motasem şu ifadeleri kullandılar; “Çocuklarımız kuşak terfi imtihanına girecekleri için çok heyecanlılar. Hocaları olarak bizler de, onların bu heyecanına ortak oluyoruz. Artan vaka sayıları sebebiyle, ailelerimizi salona alamadık. İmtihan sırasında sporcularımıza da maske taktırdık. Bizler için, çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli.”

“YETENEKLİ SPORCULARIMIZ VAR”
“Ada Karate Akademi olarak hedefimiz, milli takımlar düzeyinde başarılı karateciler yetiştirmek. Bunun için, elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Yetenekli sporcularımız var. İnanıyoruz ki, disiplinli ve programlı bir çalışma neticesinde, bu çocuklar karatede çok iyi yerlere gelecekler. Temel gayemiz, sporcularımıza Uzak Doğu Dövüş Sanatlarının barışçıl felsefesini aşılayabilmek. Dövüş sanatlarında saygı, tevazu ve disiplin çok önemli. Başarılı bir karateci, karakteriyle de topluma örnek olmak zorunda.”

“ÇOCUKLAR SPORA YÖNLENMELİ”
“Günümüzde gençler teknolojinin esareti altında. Bu çocukları dijital taarruzdan ancak sporla koruyabiliriz. Ailelere tavsiyemiz, evlatlarını mutlaka spora yönlendirsinler. Son olarak, kuşak terfi imtihanını başarıyla geçen sporcularımızla gurur duyduğumuzu belirtir; çocuklarını bizlere emanet eden tüm ailelere ve amatör sporları her daim destekleyen Yeni Sakarya Gazetesi’ne özellikle teşekkür ederiz.”

Editör: Haber Merkezi