“BAŞARI BİR EKİP İŞİDİR”
İspanya’da yapılacak olan Avrupa Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası ve İtalya’da yapılacak olan Avrupa Yıldızlar Grekoromen Güreş Şampiyonası için milli takım aday kadrosuna çağrılan Hendekli güreşçiler kamp öncesinde Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nu ziyaret ettiler. Kulüp Başkanı Harun Kaynak, Spor İşleri Müdürü Sefer Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır ile birlikte milli güreşçilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek’in sporda bir marka olduğunu söyledi. “Güreş bizim ata sporumuz, güreş Türk Sporunun lokomotifidir. Kalbimiz sizinle” diyen Başkan Babaoğlu, “Her yıl farklı isimlerle ülkemizi Avrupa’da ve Dünya’da temsil ediyoruz.

TÜRK SPORUNUN LOKOMOTİFİ
Milli takımda güreşecek olan 10 sıkletten 3’ünün kulübümüzden çıkması aynı zamanda Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek Hendekli sporcularımızın olması bizleri oldukça memnun etmiştir. Aynı başarıyı küçük yıldızlarda da bekliyoruz. Başarı bir ekip işidir ve biz iyi bir ekibiz. Burada başarıda emeği olan başta Kulüp Başkanımıza,  teknik ekibimize sporcularımızı, ailelerini ve tüm emeği geçenleri kutluyorum. Avrupa Şampiyonaları’ndan yüzümüzün akıyla madalyalar alarak ilçemize döneceğinize inancımız tamdır. Avrupa Şampiyonası’nda yanınızda olarak size destek vermeyi çok arzuluyorum. Orada yanınızda olmak için şartlarımı zorlayacağımı bilmenizi isterim” dedi.

GÜREŞ TÜRK SPORUNUN LOKOMOTİFİDİR
Hendek ilçesi olarak güreşlerde çok üst seviyelerde olduklarını ve Hendek’te güreşin gelişimi adına çok önemli mesafeler kaydettiklerini söyleyen Kulüp Başkanı Harun Kaynak, “Kulübümüzden sayısız Türkiye şampiyonu, Avrupa ve Dünya Şampiyonu çıktı. Hendek olarak Türkiye’deki büyük illerle yarışıyoruz. Sporcularımızın Avrupa’dan madalya ile döneceklerine inanıyoruz. Başkanımıza bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Milli Takım Kampına Mükremin Aktaş, Serhat Kırık, Abdüssamed Başlar, Bedirhan Tan, Berat Büyüktazim, Enis Ülkü, Bedirhan Tantan, Hamza Dişli, Ekrem Erdem, Ömer Faruk Çağlayan katılacaklar.

Editör: Haber Merkezi