Sezonun ikinci yarısına şöyle iyi geliyoruz, böyle iyi geliyoruz derken Velimeşe deplasmanında şoka girdik. Önce yaşanan tarihi hezimeti mi yoksa “kiralık” rezaletini mi konuşsam bilemedim.

Futbolcuları maç öncesinde Kiralık yazısıyla görünce önce bir şok oldum. “Nasıl ya ne kiralığı?” soruları aklıma düştü hemen. Sonra bunun yönetimin iş adamlarına olan bir tepkisi olduğunu anladık ama bu tepki böyle ortaya koyumayacağını maalesef onlar anlamamış. Koskoca 54 yıllık Sakaryaspor çınarının önüne “Kiralık” yazmak, bana göre 5-0’lık rezaletin de üstünde bir şey. Kimse kusura bakmasın ama bunun sorumlusu, fikir babası kimse ya teşekkür edilip yollar ayrılmalı ya da bir daha fikir alınmamalı. Sponsora kadar bu takıma ruh lazım.

Maça gelecek olursak. Skordan bağımsız bir değerlendirme yapsam diyorum ama yine bizim sporcuları işin içinden çıkaramıyorum. Maç boyunca Ferit’in, Azad’ın, Yaser’in, Abdülaziz’in ve genç Cihat’ın kötü oyununa söylenecek söz bulmakta zorlanıyorum. Cihat çok hatalar yaptı evet. Ama bu genç çocuğu diğerlerinin yanına koyunca en az eleştiriyi hak eden bence. Bu karşılaşma ile görüldü ki bizim net bir stopere, kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Hem de bir an önce.

Maç başından sonuna kadar Sakaryaspor’lu futbolcular ruhunu sahaya koymadı. Sezonun ilk yarısında zaten kötü sinyaller alıyorduk oyun ile ilgili ama yeni kamptan dönmüş bir takımdan bu denli kötü bir performans beklemiyordum. Orta sahada döküldük. Abdülaziz desen kanat bindirmleri hep etkisi kaldı. Ferit zaten çoktan takımdan gitmiş ama bence hala kendisine bu söylenmemiş. Takıma yarardan çok zarar verdi.

Sakaryapsor Ergene Velimeşe deplasmanında her açıdan sınıfta kaldı. Bence yönetimin oturup kendisine şu soruyu sorması lazım. Sponsor mu lazım yoksa ruh mu?