“2016 yılı yatırım yılı olacak” bu sözün sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu!

Şehrin bir an evvel kabuk değiştirmesi, mevcut görüntüsünden uzaklaşması, çağdaş bir görüntüye kavuşması gerekiyor! Böylesi köklü bir değişim hareketine ziyadesi ile ihtiyacımız var!

Deprem sonrası bir türlü yakalayamadığımız, şehir içi sıkışıklığı yeni yaşam alanları açarak, yeni bulvarlar, caddeler planlayarak aşmalı çağdaş yaşamın koşullarını hayata geçirmeliyiz!

Şehrin batısına yapılan iyileştirme, kuzeyine de doğusuna da kaydırmalı bir bütün olarak şehir mutlaka planlanmalı!

Her geçen gün göç akışı devam etmekte, kamunun paylaştığı veriler incelendiğinde şehrimizin yoğun göç almaya devam ettiğini ve nüfusun tahmin edilenin üzerine çıktığını görmek mümkün!

Kısa bir zaman sonrası bir milyon nüfusu aşacağımız, bu haliyle de ihtiyaçları daha da büyüyen ve farklılaşan bir İl haline döneceğiz!

Bugünden gelişmeleri görüp ön almak, buna uygun şehir planlaması yapmaktır doğru olan. Kaldı ki bunu yapabilecek imkânlara da sahibiz! Sakarya üniversitesi ile yapılabilecek ortak çalışma, şehrin yörüngesini tespitte doğru sonuçlar doğuracaktır!

Toçoğlu’nun 2016 yılı ile paylaştığı sözlerden hareketle ortak akla her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyacağımız da aşikâr!

Yatırımın planlanmasında hiç kuşku yok ki en önemli unsur, yatırımın planlanacağı alandır! Mühendislik biliminin en temel argümanı da bu olsa gerek!

Tren raylarının yeraltına alınması, böylesi teknik çalışmanın sonucu!

Geleceğe miras bırakma ise mesele, planlaması da bu doğrultuda olmalı! Gün kurtaran projeler şehrin geleceğini tayin etmediği gibi, kamu imkânlarının ve zamanın israfıdır kimseye de faydası olmadığı yıllar içinde birçok kez test edilerek görüldü!

Onun içindir ki 2016 yılı yatırım yılı ilan edilmiş, ise bu söz iddialı ve beklenti de yüksek olur!

Henüz hangi projelerin hayata geçirileceğine dair paylaşım yapılmadı! Umuyorum Toçoğlu’nun sözlerinin arasında hafif raylı sistem projesi de vardır!

Şehrin mevcut yoğunluğu göz önüne alındığında var olan cadde ve yolların yine var olan taşıma sisteminin yetmediği ortada!

Öncelik sırasında yerini alacak olan, toplu taşıma sorununu çözüme kavuşturmak olmalı, çağdaş yaşamın ilk adımı da bu sayede atılmış olur!

2016 yılı proje yılı ise ve bu sözün sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı ise, projeler de aynı büyüklükte olmalı!

Şehir içi trafiği rahatlatacak bir diğer adım, yapılmakta olan katlı otopark sayılarını arttırmak ve her bölgeye yapmak!

Sözün sahibi Toçoğlu olunca, yeni yıl yeni umutlara, yeni projelere kapı aralar beklentisi oluştu!

[email protected]