* "Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve ANNE BABANIZA iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaslanırsa onlara “ÖF” bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle." İsra, 23 

               ÇOK İHMAL EDİLEN BİR HUSUS: ANNE BABAYA "ÖF" BİLE DEMEME!  EBEVEYNLER, EN BÜYÜK GÜNAHI İŞLESE, CAN ALSA BİLE, EVLAT ONA ASİ OLAMAZ. YANLIŞINI TATLI DİLLE İZAH EDER, AMA KALBİNİ KIRMADAN. EBVEYN, EVLATLARINA EN BÜYÜK GÜNAHI İŞLE DESE, CAN ALACAKSIN BİLE DESE, YİNE KALBİNİ KIRMADAN YANLIŞLIĞINI İZAH EDECEK, ANLAMIYORSA; "PEKİ BABACIM, ANNECİM" DEYİP YANINDAN AYRILACAK, AMA ONLARIN GÜNAHA GİDEN EMRİNİ YERİNE GETİRMEYECEK. 

                * "Mal ve makam sevgisinin, Mü’minin dinine vereceği zarar; iki aç kurdun, koyun sürüsüne vereceği zarardan daha fazladır." Hadis-i Şerîf 

                * TUTTURULMUŞ BİR "KADINA ŞİDDETE HAYIR" teranesi.  KADINA ŞİDDETİN SEBEPLERİ ÜZERİNDE DURULMADAN, BU SEBEPLER ORTADAN KALDIRILMADAN, KADINA ŞİDDETİ ÖNELEYEMEZSİNİZ. ERKEĞİN KADINA ŞİDDETİ OLDUĞU GİBİ, ŞİDDET ŞEKİL VE ÇEŞİTLERİNE GÖRE KADININDA ERKEĞE ŞİDDETİ VAR ve daha fazla. DOĞRUSU, "İNSANA ŞİDDETE ve TÜM CANLILARA ŞİDDETE HAYIR" olmalıdır. 

                 * Bir bilgeye sorarlar "Hocam, hangi alanda ilerlememi, kariyer yapmamı tavsiye edersiniz?" Bilge gülümseyerek cevaplar: “İyi insan ol ve bu alanda ilerle. Bu alanda büyük fırsat ve çok az rekabet var." (Kâzım Sekili’den) 

                  *Anladım ki birçok insan, vücudunun su ihtiyacını, tükürdüğünü yalayarak gideriyor! 

                  * “Fedakâr ne güzel kelime; ‘Feda eden kâr'dadır’ diyor.  

                -Gel gör ki ;Ne eli öpülecek kadın kaldı, Ne de ayağı yıkanacak adam !!” 

                 * Ülkemizin ve dünyanın iktisadi durumu belli. Kapitalizm iflas etmiş, insanlığa mutluluk değil, fecaat getirmiştir. Gidişatı doğru okuyarak, HER ALANDA, ÜRETİME YÖNELİK OLMAYAN, SADECE LÜKS, KONFOR, KOLAYLIK SAĞLAYAN TÜM YATIRIMLAR DURDURULMALI, ZİRAAT, HAYVANCILIK VE SANAYİ YATIRIMLARI, YANİ ÜRETİM VE İSTİHDAM SAĞLAYAN YATIRIMLARA TÜMÜYLE VE İVEDİLİKLE YÖNELİNMELİDİR. Toprak yolla idare edebilir, yaşayabiliriz, ama işsiz ve aşsız idare edemeyiz, yaşayamayız. DURUM ACİL! 

                 * Ünal Çeviköz'ün açıklamaları kökten yanlış. Biz zaten bugünkü ABD politikalarından muzdarip ve şikayetçiyiz. Muhalefetin tekrar ABD'yi göstermesi, hele ABD'den "demokrasi" beklemesi, akla ziyan.  Dünyanın en kanlı, işgalci, sömürgeci, taciz ve tecavüzcü, katil, şaki, haydut, eşkiya devletinden demokrasi beklenmez, beklenemez. NE AB, NE ABD. TAM BAĞIMSIZ, TÜM DÜNYA İLE İNSANİ VE TİCARİ İLİŞKİLERİNİ SÜRDÜREN, TÜRK-İSLAM BİRLİĞİNİ ÖNCELEYEN TÜRKİYE. 

                  *Siyasilerin, egemenlerin ve erki elinde bulunduranların, her zaman bir DÜŞMANA ihtiyaçları vardır. Bu düşman, fiilen var olabilir de, olmayabilir de. Gerçek de olabilir, hayali de. Bir zaman İRTİCA idi! Bir zaman KOMüNİZM, bir zaman FAŞİZM, bir zaman SİYASAL İSLAM, bir zaman FUNTAMENTALİM-Kökten dincilik, bir zaman FETÖ, çoğu zaman malum TERÖR ŞEBEKESİ. Bir kısmı gerçekten var, bir kısmı hayali. Ama mutlaka birine ihtiyaçları var, her dönem. Tehdit göstererek iktidarı ele geçirme, iktidarda kalabilmek için. Tehdidi-düşmanı gösterip, kendilerine ram olmak için! 

                   *Dünyanın en kısa hutbesi, Sudanlı bir imam tarafından yapılmıştır. Hutbe şöyle: “AÇ BiR iNSANIN MiDESiNE BiR LOKMA GiRMESiNE VESiLE OLMAK, BiN CAMi YAPTIRMAKTAN DAHA HAYIRLIDIR.” 

                   * Bazı sosyal basın dostlarımız; Kur’an, Peygamber, Kabe, Beytullah, Ordu ve Asker, Ezan, Bayrak, Vatan gibi kavramlarımızı, değerlerimizi , beğeni sayısına sunuyorlar. YAPMAYIN, ETMEYİN! ORTAK ÜSTÜN DEĞERLER REFERANDUM EDİLMEZ. 

                 * Yeni bir iddia ve yine ortalık toz duman: SALGIN "KORONA" DEĞİL, "5G" NİN OLUŞTURDUĞU BİR ZARARLI SONUÇMUŞ. Birçok Batı ülkesinde halk 5G sistemlerini söktürüyormuş. 

                 İLETİŞİMİN BU KADAR YAYGIN, KOLAY VE ÇOK OLDUĞU BİR DÖNEMDE, DOĞRUYU NEREDEN ÖĞRENECEĞİZ??? HİÇ TV, GAZETE, İ.NET OLMADIĞI DÖNEMDE, BU KADAR BİLGİ KİRLİLİĞİ YOKTU VE GERÇEĞE ULAŞMAK BU KADAR ZOR DEĞİLDİ! KAHROLSUN VAHŞİ KAPİTALİZM!

                    * YILLARDIR YAZDIM, ANLATTIM. İLGİLİ YERLERE DEFALARCA GÖNDERDİM. HAYATIN HER ALANINDA "SIRA" DA, HAC DA NEDEN "KURA" DEDİM.  BİR TÜRLÜ ANLATAMADIM. SON KURA İLE GİDENLER BİZ OLDUK(2009). ŞİMDİ İSE, NE SIRA, NE DE KURA GEÇERSİZ OLDU! KORONA HEPSiNE “HAYIR” DEDİ! 

                   * Evlenecek bay ve bayanlara ALTIN NASİHAT:  "Evleneceğiniz insanda, sadece GÜZEL AHLAK ve UYUM" arayınız. Geri kalanlar HEPSİNDE AYNI. Aman yanılmayınız, aldanmayınız, heva ve heveslerinize kapılmayınız!" 

                    * İki, üç dönem M.VEKİLKLİĞİ  yapıp, şimdi yeni partilerde İl kurucuları arasında yer alanlar; "BİZİM VEKİL OLMAK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOKTUR. VEKİLLİĞE FAZLASIYLA DOYDUK. AMACIMIZ ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZE HİZMETKAR OLMAKTIR. HİÇBİR SİYASİ ÜNVAN ALMAYACAĞIZ. İL VE İLÇE YÖNETİCİLİĞİ BİLE ASLA İSTEMİYORUZ. AMA, YÖNETİCİ OLMUŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ. SADECE BİR NEFER GİBİ ÇALIŞACAĞIZ" demedikçe, inandırıcı olamazlar. 

                   * MUHTAR, İMAM VE MUALLİM: Köylerimizde bu üçlü, gerçek muhtar, imam ve muallim, heyet halinde yetkilendirilir, çalışırsa, köylerimizde ziraat, hayvancılık, her türlü ve yaygın eğitim, iktisadi ve içtimai terakki ( gelişme, kalkınma, ilerleme) sağlanır, kanaat önderleri, arabulucu ve barıştırma-uzlaştırma heyeti olarak da, asayiş, huzur ve sükun sağlanır. BU ÜÇLÜ MUTLAKA FAAL HALE GETİRİLMELİ, YETKİ VE SORUMLULUK VERİLMELİDİR.