*Eğer bir din; yetimi korumuyor, kimsesize sahip çıkmıyor, ezilenlerin sesi ve soluğu olmuyorsa, yalandır ve afyondur. Bunlar olmadan kılınan namaz, tutulan oruç, gidilen Hac, kesilen kurban, ihya edilen kandiller, ziyaret edilen türbeler vs, E. Cehil'in hacılara su verip de yetimi ve yoksulu görmemesi gibi yalandır, afyondur! (A. Şeriati ) 

           *‪Bilerek susmak, bilmeden konuşmak kadar kötüdür. (Plato) 

         *Doğum günleri kutlanmaz. Bir yaş daha yaşlanmanın sevinci, kutlaması olmaz. İyi ki bir yaş daha ömrüm azaldı, iyi ki yaşlandım denmez, buna sevinilmez. Olması gereken; doğum günü için duadır, iyi dilek ve temennilerdir. Gelecek yılların daha iyi, sağlıklı, kazasız, belasız, başarılı ve her iki aleme hazır bir ömür için, mutlak “istikamet” üzere bulunmak için, dua ve şükürdür. 

         *ŞİDDETİN KADINI ERKEĞİ OLMAZ. BÖYLE BİR AYRIM KÖKTEN YANLIŞTIR. YALNIZ KADINA ŞİDDETİ ÖNE ÇIKARMAK, TAM ANLAMIYLA AYRIMCILIK, HUKUKSUZLUK, HAKSIZLIK, MAKSATLI VE AİLEYİ, DOLAYISIYLA MİLLETİ TOPYEKÜN YIKMAYA YÖNELİKTİR. DOĞRU OLAN; İNSANA VE TÜM CANLILARA ŞİDDET BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE HAREKET ETMEKTİR. KADINA VEYA ERKEĞE ŞİDDETİN SEBEPLERİ ÜZERİNDE DURULMADAN, SADECE "KADINA ŞİDDET" ESAS ALINIYOR. HİÇ KİMSE VEYA EN AZINDAN KAHİR EKSERİYETLE, DURUP DURURKEN ERKEĞE VEYA KADINA ŞİDDET UYGULAMAZ. BARDAĞI TAŞIRAN SEBEPLERİ VARDIR VE BUNLAR ÜZERİNDE DURULMADAN, BU SEBEPLER ORTADAN KALDIRILMADAN, HİÇBİR ÇÖZÜM SONUÇ VERMEZ, VERMEYECEKTİR. ÜLKEMİZDE YALNIZ KADINA ŞİDDET YOKTUR. KADININ DA ERKEĞE ŞİDDETİ VARDIR VE ERKEĞİN KADINA OLANINDAN FAZLADIR. ŞİDDET ŞEKİLLERİ ÇOKTUR VE SADECE FİZİKİ DEĞİLDİR!!! 

         *Pandemi ve diğer iç meseleler;  D.TÜRKİSTAN'ı unutturdu. Sahi, Çin mezalimindeki KADİM VATANDAN, SOYDAŞ VE DİNDAŞ UYGUR TÜRKLERİNDEN HABERİ OLAN VAR MI? YA DA BÖYLE BİR DERDİMİZ VAR MI??? KALDI MI??? 

          *Pandemi; D.Türkistan'daki, Arakan, Irak, Suriye, Yemen, Filistin, Libya'daki emperyalist mezalimleri unutturdu. Rusya'nın Kırım'ı ilhakını da unutturdu! Deprem de Karabağ'ı, Akdeniz ve Ege'yi unutturmasın! 

         *Ülkemize girdikten sonra BOYKOT etmekten çok daha mühimi ve tesirli olanı; o malların İTHALİNİ BOYKOT etmektir. iTHAL ETMEYELİM! Üretmeye çalışalım. ÜRETENE KADAR İTHALİ BAŞKA YERLERE KAYDIRALIM. Örneğin; Fransa'dan değil de, Kuzey Kore'den ithal edelim. Ya da Japonya'dan. 

        *Fransa menşeli laikliğin anlamı içinde, Peygamberimize hakaret de varmış! 

       *SOY, SOP, IRK, KAVİM, KABİLE, AŞİRET, SÜLALE ÜZERİNDEN DERNEK KURULMAMALI! AYRIŞTIRICI OLUYOR! Hatta İl, İlçe, kasaba ve köy üzerinden de.  

            *İran'dan Ermenistan'a silah sevkiyatlarla ilgili bizde herhangi bir bilgi yok. Aksine İran ve Gürcistan silah sevkini önlemek için sınır kapılarını kapattı. Her iki ülkeye de teşekkür ederiz. İLHAM ALİYEV-Haber7 

           *Yeter artık! Siyasetçiler; Hiç olmazsa, Cenaze omuzlamalarda, cenaze namazlarında ve Cuma namazlarında en arkada olsunlar, en arkaya geçsinler! 

            *FRANSA MALLARINI ALMAYIN DİYEN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM. VATANDAŞ OLARAK DA, SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDAN FIRANSIZ MALLARINI ÜLKEYE SOKMASINA İZİN VERMEMESİNİ RİCA EDİYORUM. (Ahmet Dedebek paylaşımı) 

             *"Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için, o haberin doğruluğunu araştırın." Hucurat,6 

             GÜNÜMÜZDE BU AYETE ÇOK AMA ÇOK MÜRACAAT ETMEMİZ ELZEM. Zira, YALAN HABER, MAKSATLI ALGI VE VİCDANSIZCA DEDİKODU, GIYBET VE İFTİRANIN ÇOK KOLAY YAPILDIĞI, HAVADAN DAHA UCUZ OLDUĞU BİR DÜNYADAYIZ. Tüm gazete, Tv. i.net siteleri, i.net haberleri ve sosyal basın haberlerine tetkik etmeden, SAĞLAMASINI YAPMADAN inanmayınız, paylaşmayınız. HABERİN BİR FASIK ( FESATÇI ) TARAFINDAN YAYILIP YAYILMADIĞINA BAKINIZ! Hemen hemen dahili ve harici tüm haberler, belli maksatlara, amaç ve kazanımlara, çıkarlara göre yapılıyor. 

             *Devletin içinden "ADALET" çıkarılırsa, devlet büyük bir "ÇETEYE"dönüşür. 

             *Karanlığa afkurma (havlama), elindeki ışığı yak. (Sefer Atmaca ) 

             *ESTONYA İÇİŞLERİ BAKANININ SON TESPİTİNE BAKINIZ! MÜSLÜMANCA BİR TESPİT: ESTONYA İçişleri Bakanı Mart Helme "EŞCİNSELLER ÇOK İSTİYORLARSA İSVEÇ'E GİTSİN. BİZ ONLARA DÜŞMANCA BAKIYORUZ." açıklamasını yaptı. Alman DW kanalına konuşan HELME, "DEVLETİN YAŞAMASINI İSTİYORUZ AMA DEVLET ÇOCUKSUZ VE AHLAKSIZ YAŞAMAZ." dedi. 

            *ALİYA İZZET "KIRAL" DEĞİLDİ. "BİLGİNİN, BİLGELİĞİN" KIRALI İDİ. RAHMETLE VE ÖZLEMLE ANIYORUZ, ANACAĞIZ. 

           *Kadim Türk toprağı, Ermeni saldırıları ve Ermeni barbarlığı karşısında kayıtsız şartsız Azerbaycan'ın yanındayız. Suud-Yemen savaşında Yemen'in, ABD-iRAN kavgasında İran'ın, Kıbrıs Rum-Türk kavgasında KKTC'nin, Rus-Kırım kavgasında Kırım'ın, Rus-Ukrayna kavgasında Ukrayna'nın, ABD-Venezüella kavgasında Venezüella'nın, ABD-Kuzey Kore kavgasında Kuzey Kore'nin, ABD-Irak savaşında Irak'ın, İzrail-Filistin savaşında Filistin'in, Çin barbarlığı karşısında D.Türkistan'ın, ABD-Afganistan savaşında Afganistan'ın, Suriye'de ABD ve Rus katliamlarına karşı Suriye'nin, Libya'nın, Bosna'nın, Arnavutluk'un, Kosova'nın, Arakanlı müslümanların, Keşmir'in, Hintli müslümanların, emperyalizme karşı Afrika devletlerinin, Akdeniz ve Ege de Ülkemizin yanında olduğumuz gibi. Kore'ye asker gönderirken Kore'nin yanında olmamız gerekirken, ABD'nin yanında yer alma yanlışlığına bir daha asla düşmeden.