“İSLAM" GÖKKUBBE KADAR GENİŞ BİR ŞEMSİYEDİR.

Evet İslam gökkube genişliğinde, 8 milyarı altına alan bir şemsiyedir. Minnacık parti, kavim, kabile, aşiret, sülale, bölge,  mezhep, tarikat, cemaat, devlet, kılik, ideoloji, tüm “cılık” ve “culuk”lar altına sığmaz. Sığdırmaya çalışanlar sığdıramaz ve İslam’a büyük, en büyük zararı verirler, ihanet ederler!

                SİYASETTE HER ŞEYİ MÜBAH GÖRMEYİN!

                İktidara gelmek veya iktidarda hep kalmak için; her türlü Dini, milli, yerli değeri kullanmaya, onların içini boşaltıp, aşındırmaya, HER YOLU MÜBAH GÖRMEYE, ülkenin ve milletin bütün fay hatlarını zorlamaya, istismar etmeye, ülke için zararlı, ama siyasetiniz yararlı zannettiğiniz her şeyi meşru görmekten vazgeçiniz! Ülkeyi MAHVEDİYORSUNUZ!

Filistin, Afganistan, Irak, Mısır, Suriye, Libya, Yemen, Çeçenistan, Arakan, D.TÜRKİSTAN, Bosna, Keşmir ve daha nice örnekler ders almamıza yetmedi mi? Dahası 800 yıllık Endülüs ve 600 yıllık Osmanlının akıbetleri ders olarak yetmedi mi?

Dahası, yer altından çıkarılan medeniyetlerin akıbeti ders olarak yetmedi mi?

               TAHRİP ETMEDİĞİNİZ ÇEVRE KALDIMI Kİ GÜNÜ OLSUN?!

               Batılı emperyalist sömürgecilerin, günlerine inanmam, itibar etmem. Hiçbirinin hikayesi bize ait değildir. İlim ve teknik dışında Batı'dan alacağımız hiçbir şey yoktur. DİĞER HEPSİ BİZİM İNANÇ VE KÜLTÜRÜMÜZDE, TARİHİMİZDE VE KODLARIMIZDA VARDIR. Batılılar ilim ve tekniği de, işgal ve sömürüde kullandı, insanlığın hayrına değil, İMHASINA KULLANDILAR. 5 Haziran Dünya Çevre Günüymüş! Çevre mi bıraktınız sizin dışınızdaki ülkelerde? Afganistan'da, Irak'ta, Yemen'de, Libya'da, Vietnam, Kore, Suriye, Filistin, D.Türkistan, Çeçenistan, Bosna ve bütün bir Afrika'da. Yaktınız yıktınız, viran ettiniz. Soydunuz soğana çevirdiniz! Benim ülkemde de çevre mi kaldı? Dağ taş, ova, mera, orman betona döndü!!

                  SADECE IRKÇILIK DEĞiL, ABD SiSTEMİNİN TAMAMI

                 Amerika'nın sadece ırkçı uygulamaları değil, Sistemin tamamı sorgulanmamalı,  gösteri yapan halk, sistemin tümüne karşı çıkmalıdır. Zira, sistem bozuktur, vahşi kapitalizmin en kötüsüdür. Amerikan sistemi "yağma" üzerine kuruludur. Tümüyle gayrı meşrudur. Kızılderili yerlilerin kanları ve canları üzerine kurulmuş, dünyayı sömürme üzerinde yükselmiştir. Vietnam'ın, Kore'nin, Afganistan'ın, Irak'ın, Suriye'nin, Filistin'in, İran'ın, Türkiye'nin, Afrika'nın ve daha birçok yerin ahı var üzerinde!

                  AMERİKAN HALKININ TEPKİSİNİ DESTEKLİYORUZ!

               Amerikan vahşi kapitalizminin; mazlum ve mağdurları olan Amerikan halkının tepkisini gönülden destekliyoruz. Ancak, yağma, kırıp dökme, şiddet kullanma, insanları darp etme ve benzeri hukuk dışı eylemleri asla tasvip etmiyor, kınıyoruz. Eğer Trump'un ajanları göstericilerin arasını girip, onlar yapmıyorsa!

                TENKİT VE TERÖR!

                En ufak ve en haklı tenkidi, muhalif her yeni oluşumu, terör odaklarıyla iltisaklandırmak, daha doğmadan yaftalayıp, itibarsızlaştırıp öldürmeye çalışmak, terör şebekelerine çok yönlü en büyük hizmettir. Terör cephesini genişletmek, güçlendirmek, tahkim etmektir. Ahlakın da, en üst seviyesinden, en alt düzeyine kadar, hiçbir yerine sığmayacak gayri insani, gayri islami bir davranıştır.

               Doğru olan; terör cephesini olabildiğince daraltmak, marjinal hale getirmektir.

               İLAHİYAT ERBABI HOCALARIMIZA!

                İlahiyat erbabı hocalarımızın; İslam'ı anlatırken, savunmacı veya saldırgan üslup kullanmaları, ilim adabı kimliğine, İslam ahlakına, "Sevdiriniz nefret ettirmeyiniz" "Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız" ilkesine uymuyor. Sizler, tatlı bir dille İslam'ı ve hükümlerini anlatınız! Ona bunu cevap yetiştirme, afra tafra içinde olmayınız.

Siz sadece tebliğden, İslam’ı anlatmakla  mesulsünüz.

                KARGAYI KURTARAMADIK!

              Bugün kent merkezine yürürken, önümde bir karganın, uçamadığını, hoplayarak, zıplayarak yürümeye, uçmaya  çalıştığını, dikkatle baktığımda, Ayaklarına bağlı bir tül parçası gördüm.

Ayağındaki bu engeli çözmek için tutmaya çalıştım ama, her uzandığımda zıpladı. Epeyce takip ve uğraştan sonra tülün ucuna bastım ve hareketini durdurdum. Elime aldım ve tül parçasını çözmeye çalıştım. Tabi çözemedim. İlerde bir site bekçi kulübesine kadar yürüyüp, Bekçiden makas veya bıçak istedim. Getirdi ve kesip ayağını kurtardık.

Yere bıraktığımda hareketsiz olduğunu gördüm. Ölmüştü. Çok üzüldüm. Bütün çabamıza rağmen kurtaramadık. Aklıma yıllardır bombalar altında can veren ve yaralanan insanlar geldi. Afganistan, Irak, Suriye, Yemen, Libya, Çeçenistan, D.Türkistan, Bosna, Arakan, Karabağ’ı düşündüm! Tuttuğum bir karga idi, ONLARSA İNSAN! Kargaya çok acıdım.

Ya insanlar!!!

               TABİAT/ÇEVRE/DÜNYA ALTI UNSURDAN OLUŞUR.

               1-Toprak 2-Su 3-Hava 4-Bitkiler 5-Hayvanlar 6-İNSANLAR

               Hiçbiri insana muhtaç değil, insan olmadan hayatiyetlerini sürdürebilirler. Hatta  insan olmadan çok daha rahat yaşar, varlıklarını çok daha kolay sürdürürler. Ama insan hepsine muhtaç, bir tanesi bile olmadan yaşayamaz.

                 İnsan hepsine muhtaç olduğu halde, neden hepsine zarar verir, acımasızca, müsrifçe, nankörce muamele eder? Neden hepsini öldürmeye, tüketmeye çalışır? Kendi hemcinsini bile!!!