KİM BİR CANI ÖLDÜRÜRSE: “Kim bir cana kıymamış ya da yeryüzünde bozgunculuk yapmamış olan bir canı öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de onu yaşatırsa, bütün insanları yaşatmış gibi olur.” (Mâide, 5/32) 

            *YARDIMLAŞMA: “İyilik ve takvâda yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın.” (Mâide, 5/2) 

            * ZALİMİN ZULMÜNÜ İTİRAFI: Allah konuşturdu derler ya: “Eski ABD Başkanı Bush, Irak ve Ukrayna'yı karıştırdı! "Bir adamın Irak'ı tamamen acımasız şekilde işgal kararı" cümlesi sosyal medyanın gündemine oturdu.”  

                * ANLATMA, GÖSTER: Bana Müslümanlığı anlatma, bana müslümanlığını göster.(Anonim) 

               * "SULTANIN SOFRASINA OTURAN ALİMİN FETVASINA İTİBAR EDİLMEZ." (İmam- ı Azam Ebu Hanife) 

                   * EMİN MÜSLÜMAN: Müslüman, müslüman kardeşini düşmana terketmemek, tehlikeye atmamakla yükümlüdür. 

               *HASET: “Şüphesiz, ateşin odunu yakıp bitirmesi gibi haset de iyilikleri yer bitirir.” (Ebû Dâvûd, Edeb 44; İbni Mâce, Zühd 22). 

                * KİBİR: “Kalbinde zerre kadar kibir olan kimse cennete giremez.” (Müslim, İman 149) 

                 *MERHAMET: “İnsanlara merhamet göstermeyen kimseye Allah da merhamet etmez.” (Buhârî, Edeb 18, Tevhîd 2; Müslim, Fezâil 66) 

                  *MÜMİNCE SEVGİ: “Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.” (Buhârî, Edeb 27; Müslim, Birr 66) 

                  *HAKİKİ KARDEŞ: "Senin hakiki kardeşin; seninle beraber olan, sana menfaat versin diye, kendi nefsine zarar vermeye razı olan, zamanın felaketleri kapını çaldığı vakit, senin dağınık durumunu derlemek için o, derli toplu öz durumunu dağıtandır." Hz. Ali 

                  *MÜSLÜMAN:  “Müslüman, elinden ve dilinden diğer Müslümanların zarar görmediği kimsedir.” (Buhari, İman 4, 5) 

                     *GERÇEK MÜMİN: “Kendi nefsi için arzu ettiği bir şeyi, din kardeşi için de arzu etmeyen kimse gerçek mümin olamaz.” (Buhari, İman 7) 

                     * MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR: “Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona hiyanet etmez, yalan söylemez ve yardımı terk etmez. Her Müslümanın, diğer Müslümana ırzı, malı ve kanı haramdır. Takva buradadır. Bir kimseye şer olarak Müslüman kardeşini hor ve hakir görmesi yeter.” (Tirmizî, Birr 18) 

                 * MÜSLÜMAN MÜSLÜMANA HAKSIZLIK VE ZULÜM ETMEZ: “Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.” (Buhari, Mezalim 3; Müslim, Birr 58) 

                     * ZİYONİSTLERE VİZE: Türkiye'ye Ziyonist İzrail vatandaşları "vizesiz" giriyor.Biz İzrail'e "vize" ile giriyoruz. Bunu düzeltelim yeter! 

                    *DÜNYEVİLEŞME:  İnsanoğlu o kadar dünyevileşir ki, mezar kazan bile öleceğine inanmaz. İmam Gazali 

                         *UTANÇ: İnancın yarısı utançtır. Her şeyi tam olsa da, utancını yitirmiş bir medeniyet, sağlıksızdır. S.Karakoç 

                     * YENİ TRAFİK CEZALARI: Muayenesiz araç kullanmak *935 TL*, Ters yönde araç kullanmak *2000 TL*, Emniyet kemeri takmayanlar *1008 TL*, Trafik işaret ve levhalarına zarar vermek, yola çöp atmak ve trafiği engellemek gibi düzeni bozan ihlaller, *488 TL*, Alkollü araç kullanmanın 1. seferinde *1.002 TL*, 2. seferinde *3256 TL*, 3. seferinde *4.018 TL*, Alkolmetreye üflemeyi reddetme *9.869 TL*, Yaya geçidinde yayaya yol vermemek *678 TL*, Sigortasız araç kullanmak *1008 TL*, Ehliyetsiz araç kullananlar *9.918 TL*,  aşırı hiz, 88 km-104 km arası *935 TL*, 104 km-120 km arası *2488 TL*, 120 km ve yukarısı *4002 TL*, Şehir dışı iki yönlü yol *90 km*, Şehir içi hız 50 km istenen yerde 55 km-65 km arası *535 TL*, 65 km-75 km arası *988 TL*,  75 km ve yukarısı *5002 TL*, Kırmızıda geçmek *936 TL*, Cep telefonu ile konuşmak *535 TL*, Park yasağını ihlal etmek *709 TL*. Kaynak: Basın 

                       * Çok acele SEVME! Çok hızlı GÜVENME! Çok erken BIRAKMA! Çok yüksek BEKLENTİYE GİRME! Çok fazla KONUŞMA! 

                       * YUTMA YANARSIN: Güçlüyü kayırıp, kolayı seçme/Haklıya kaşını çatma yanarsın/Ye kürküm misali iltimas geçme/Mazlumun ahını tatma yanarsın. 

                       Adalet devleti mülkü var eder/Sanma ki haksızlık payidar eder/Ezilen Rabbine Ahu zar eder/Taş ol da beddua, yutma yanarsın. 

                      Karakolda amca, dayı yoklanır/Mahkemede gücü, olan aklanır/Bir telefon gelir dosya paklanır/Kalemini eğri tutma yanarsın. 

                       Kuytu köşelerde garip ağlarken/İçten içe yanıp yürek dağlarken /Fırat Kenarında kuzu melerken/Yan gelip kenara yatma yanarsın. 

                       Şahintürk hâkime, sunduk davayı/Hasta tabiplerden , umduk devayı /Şifa niyetine aldık havayı/Vicdanı kenara atma yanarsın. Mahmut Şahintürk 

                       * KIRAL, BİR AVUÇ TOPRAK İLE GİTTİ: Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'nin 2014'ten beri felçli olan Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el-Nehyan, 73 yaşında hayatını kaybetti. KIRAL VE BÜYÜK SERVET SAHİBİ OLDUĞU HALDE, BİR AVUÇ TOPRAK İLE GİTTİ! HEPİMİZE İBRET!