Sorunları bitmiş ve eşit payda da hizmet almış, şehrin tüm değerlerinin işlendiği ve konforu yüksek bir şehirde kim yaşamak istemez ki.

“Eşit Belediyecilik İstiyoruz” CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, 25 maddeden oluşturduğu manifesto niteliğinde bir açılama yaptı. Her bir madde özlem duyduğumuz ve yaşamayı hak ettiğimiz, bir türlü ulaşamadığımız uzak hedefler gibi yıllarımızı boşa harcadık.

Kentimiz de doğanın, yani yeşilin, çevrenin, toprağın, akarsuların, yer altı sularının, göllerin yok edilmeyeceği ve kirletilmeyeceği konusunda önlem alan bir belediyecilik ve bir belediye yönetimi istiyoruz.

Kentimiz de yüksek binaların, beton yığınlarının, çarpıklığınçirkinliğin olmadığı, estetiği olan ve kent yaşamını sağlıklı kılacak gerçek imar planının uygulandığı bir kent ve bunun gereklerini yerine getirecek bir belediyecilik istiyoruz.

Kentimiz de herkesin sağlıklı ve mutlu olduğu, dayanışmanınpaylaşımın olduğu, gerçek adaletin ve hukukun uygulandığı, kimsenin kimseyi rahatsız etmediği, zayıf halk kitlelerine sahip çıkıldığı, sosyal ve insani ilişkilerin gelişmiş olduğu bir kent ile bu koşulları sağlayacak bir belediyecilik istiyoruz.

Kentimiz de toplu taşımacılığın hâkim olduğu, trafik sorununu ve trafik kazalarının yaşanmadığı bir belediyecilik istiyoruz.

Kentimiz de belediye hizmetleri konusunda demokratik kitle örgütleri ile en etkin ve en iyi şekilde işbirliği yapan, gerektiğinde kitle örgütlerine destek veren bir belediye yönetimi ve belediyecilik istiyoruz.

Kentimiz de yağmurfırtına ve doğal afetler nedeniyle halkın-tüketicilerin maddi ve manevi olarak hiçbir zarara uğramayacağı, mağduriyet yaşanmayacağı şekilde altyapı hizmetlerinin ve sorunlarının çözüldüğü, diğer tüm önlemlerin alındığı bir kent ile bu koşulları sağlayacak bir belediye yönetimi ve belediyecilik istiyoruz.

Her maddesi özenle seçilmiş ve şehrin temel eksiklerinin sıralandığı, çözüm bekleyen sorunlar. Modern belediyeciliğin tarif edildiği yol haritası diğer taraftan.

Her birinin uygulanabilirliği zor ve imkânsız olmasa da maalesef bunca yılların boşa harcandığının ve yenidünya düzenine ayak uyduramadığımızın kanıtı şeklinde gözümüzün önünde, dev sorunlar olarak durmaya devam etmekte. Günü kurtarmak adına geçen onlarca yıl belediyecilik adına geleceği kurgulamak, gelişen dünya düzenine ayak uydurmak çabamız olmadı. Geri kalmışlığın örneklerini her alanda yaşamak zorunda bırakıldık.

Tüm değerlendirmeler, istatiksel veriler her dönem Marmara Bölgesinin en geri kalmış ili olma özelliği ile anılmak zorunda kıldı. Yaşanabilir iller değerlendirmesinin sonlarında yer alışımızın en önemli gerekçesi hiç kuşku yok ki yerel yönetimlerde ki yetersizliğimiz oldu. Rekabetin yaşanmadığı, tek düze siyasal yaşamın hâkim kılındığı talihsiz dönemler yaşandı.

Oysaki coğrafi konum gereği birçok farklı değere sahip olmamıza karşın, bir türlü kullanılmayan atıl kalan özelliklerimiz.

Marka niteliği taşıyacak birçok değer plansızlığa kurban edilmekte.

ve arkadaşlarının belirlediği 25 maddeden oluşan eksiklikler ve gelecek yol haritasını belirleyecek olan çalışma her açıdan kıymetli. Birlikte yaşadığımız ve ortak paydamız şehrin geleceği. Umarım öneriler değerlendirilir, siyasal çekişmeye feda edilmez.

Sorunları tespit edilmiş ve çözüm önerileri belirlenmiş, ortak aklın hâkim kılınacağı bir anlayış ile varılacak sonuç; şehrin geleceğinin de doğru istikamete oturması demektir.

Keyfiyete ve boşa harcanacak en ufak vaktimiz yok. !!!