Sakarya’nın dünyaya açılan yüzü, Karasu. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’den gelen tespit,” en çok turist çeken ilçemiz ve bu özelliğiyle de dünyaya açılan yüzümüz.”

Olması gerekeni söylemiş, kumsalı ile birçok sahil şeridinde olmayan kuma sahip olma özelliğiyle farkını ortaya koyan ilçe. Tatil beldesi mi tam olarak durumu böyle tarif edemeyiz, hak ettiği yatırımı bugüne kadar alamamış, bu sebepledir ki doğru değerlendirilememiş bir ilçemiz.

Marka şehir diye yola çıkanlar oldu, ortak payda ön plana çıkaracağımız özelliklerimiz ile şehrin tanıtımını sağlamak, var olan değerleri kullanıma sunmak, gelir elde etmek.

“Sakarya fevkalade özel bir bölge tabii, bir tarım, turizm, sanayi ve kültür bölgesi. Ayrıca İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerin gölgesinin düştüğü ve potansiyelinin değerlendirilmesi gerek bir kent“ diye tespitte bulunuyor dönemin Cumhurbaşkanlığı genel sekreteri Mustafa İsen.

Yine dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran “ Marka şehir Sakarya Projesi” ile” Sakarya’nın önce Türkiye’de sonra da dünyada bir marka haline geleceğini, şehrimizin, hemşerilerimizin kaderi değişecek. Şehrimizin güzelliklerini, içinde barındırdığı değerleri bırakın dünyada Türkiye’de bile yeterince tanıyan kişilerin sayısı çok azdır, işte bu nedenledir ki biz büyük bir projeyi, kampanyayı başlatmaya karar verdik” diyerek şehir marka danışmanlık şirketi ile protokol imzaladı.

Milletvekili Ayşenur İslam “ Tanıtım faaliyetlerine öncelik ve ağırlık vermeliyiz, çünkü Sakarya yeterince tanınmıyor. Sakarya’nın ulusal basında olumlu şekilde yer almasını hedefledik” diyerek, turizm açısından doğru imaj oluşturulması adına “ Marka Şehir Projesi “ değerlendirilmeli dedi.

Yine geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu “ Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak; Sakarya’yı çok yönlü olarak tanıtmayı, medeniyet, kültür, sanat ve edebiyat bağlamında da “ marka şehir “ yapmayı temel amaç olarak benimsemiş bulunmaktayız” diyerek kararlılığını ifade etmiş.

Son dönem tüm seçilmişlerin ortak paydası “ Marka Şehir Sakarya” bu hususta iyi niyetlerinden şüphem yok ancak her ne oluyorsa bir türlü sonuca ulaşamıyoruz.

Yüce;  Karasu için dünya ya açılan yüzümüz tespitinde bulununca eksikliğimiz aklıma geldi.

Maalesef Karasu için bu tespite katılmak mümkün değil, dünya ya açılan yüzümüz olmalı, bu doğru ancak bu haliyle olmamalı.

Kaldı ki mevcut hali ile yerli turizmin dikkatini çekmiyor ki yabancı turizmin dikkatini nasıl çeksin. Bunu sağlamanın yolu yatırımdan geçer, Sakarya bir bütün olarak ele alınmalı her ilçenin dinamikleri üzerinde planlama yapılmalı.

Bu hususta başarı elde etmişti, sakin şehir Taraklı. Benzeri çalışmayı “ Marka Şehir Sakarya “ adı altında yapmalı, bugüne kadar izlenen yol takip edilmeden geçmişten ders alarak yeni başlangıç yapmalı.

Özellikli oluşmuş çalışma grupları marifetiyle yol alınabilir, startını da Sakarya Valisi vermeli, zaman kaybetmeden.

Vali bu hususta sorumluluk üstlenmeli ve çıkabilecek tüm engelleri aşmalı, kararlı olmalı.

İşlenmeyi bekleyen birçok değerimiz var, iç çekişmeye kurban verdik bugüne kadar, çok az yatırımla alınabilecek sonuçlar varken yılları boşa harcadık.

Porsuk çayından dünya markası yaratıldı, İç Anadolu’nun kırsalında harikalar yaratıldı. Hafta sonları turizm merkezine dönüştürüldü, kent meydanından her hafta sonları turlar düzenlenmekte, ilgililer merakını giderebilirler.

Bizde ise Çark deremiz ki birçoğumuzun yüzmeyi öğrendiği dereyi bırakın suya girmeyi kokusu ve görüntü kirliliğinden yanına yaklaşılır değil.

Büyükşehir Belediye Başkanı sürece hızlı girdi, her gün proje açıkladı Sakarya nehrinin değerlendirilmesi, şehir kullanıma dâhil edilmesi hususunda ancak bugüne kadar olan tek proje yok.

Son günlerde Mollaköy Kano pisti projesi paylaşılmakta, akıbeti göreceğiz!

Temel sorunumuz da tam olarak bu, her akla gelen ifade edilmemeli, planlı ve şehrin vizyonunu belirleyecek bir çalışmanın ürünü ortaya çıkarılmalı.

“ Marka Şehir Projesi “ ile yol haritası belirlenmeli, son kez yapılmalı!

Dünyaya açılan yüzümüz Karasu olsun isteniyorsa, yol haritamız belli.

Sonuca gitmenin adresi de belli, sözü tek başına ifade etmenin yeterli olmayacağını biliyordur sanırım başkan Yüce!

Sizinle olacak mı bunu da göreceğiz…!