!07 Haziran da seçmen koalisyon dedi, diğer taraftan siyasette rekabeti hâkim kıldı. Nasıl bir hükümet modeli oluşur, kim iktidar kim muhalefet temsilcisi modeli oluşturur, şuan için kestirebilmek çokta mümkün değil!

Bildiğimiz bir gerçek var ki tek parti iktidarı son buldu. Sorgulanmayan, denetlenmeyen bir yapı vardı buna son verildi!

On üç yıllık iktidar döneminde şehrin öyle abartılacak hizmetleri almadığı fikrinde sanırım ortak kanaat geliştirilir. Taraflı-tarafsız bu fikir etrafında birleşmek mümkün!

Siyasal görüşlerimiz farklı olsa da, ortak paydamız bu şehir ve bu şehri seviyor olmak. Asrın felaketi yaşandı, bu şehre tutunmaya çalıştık terk etmedik! Terk edenler de kısa süreli oldu, geri dönüldü.

Şehrin taşıdığı avantajlar hepimizin dilinde, doğası, coğrafi konumu ve barındırdığı değerler yaşanabilecek illerin en başında bulunması gereken özellikler!

Oysaki realite hiçte böyle olmadı, dönem dönem kaleme alındı kamunun paylaştığı veriler dikkate alındığında yaşanabilecek iller değerlendirmesinin her zaman liste gerilerinde yer aldık.

Yatırım fakiri olarak, listenin gerisinde kaldık ve bu hususta istikrarı hiç bozmadık. Arzulanan yatırımları bir türlü alamadık yol kat edemedik!

Bunun en temel gerekçesinin AKP iktidarı olduğunu, bu şehirden her seçim döneminde ülke ortalamasının üzerinde oylar aldığını, siyasette rekabeti hâkim kılmadığımızı yazdık!

Yani yatırım yapılmasa da bu şehir insanı oy veriyor anlayışını yerleştirdik. Hal böyle olunca da istediğimiz yatırımları alamadık. Bu tarafı ile sorgulanmayan iktidar modeli anlayışı yaşadık.

Son seçim sonuçları yine farklı bir tablo çıkarmadı, AKP ülke ortalamasının üzerinde oylar aldı! Bu kez farklı olan tek başına iktidar yok, koalisyon hükümeti kurulacak bu sayede siyasette rekabeti yaşayacağız!

Bu duruma şehir olarak katkımız olmasa da çıkan tablo bu!

Koalisyon ortakları hizmet yarışına girecektir bundan kimsenin kuşkusu olmasın!

Koalisyona ait hükümet mensupları bulundukları alanda hizmet çeşitliliği sağlayacaktır, merkezi hükümetten yatırımlar alınacaktır!

Birbiri ile rekabet edecek ve denetlenebilecek siyasal bir yaşam sürülecektir.

Şehir uzun bir aradan sonra hak ettiği yatırımları alacak, rekabetin ne denli önemli olduğunu da göstermiş olacaktır. Koalisyon hükümetleri kötüdür diye bir algının yerleştirilmeye çalışılan bu dönemin şehir için faydalı olacağını düşünmekteyim!

Bu kez siyaset birbirini denetleyecek ve alan boş değil!

 [email protected]