PEKİ BİZİM KÖYLÜMÜZ NE YAPACAK?
Buluşmada Serdivan’da görüştüğü her vatandaşın geçinememekten şikayet ettiğini söyleyen Kazan, ”hayvan yetiştiren zarar ettiğini söyüyor, ürün eken ürünün para etmediğini söylüyor, kimle konuşsam şikayetçi” dedi.  Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım yapmak olmadığını ifade eden Kazan, vatandaş ekonomik krizle baş etmeye çalışırken belediyelerin işi onların geçinebilmesini sağlayacak çözümler üretmek, olanaklar bulmak olmalıdır dedi. İthalatın yerli üreticinin belini büktüğünü anlatan Zafer Kazan, “Hayvanı ithal ediyoruz, yetmedi bir de et ithal ediyoruz. Tohumu ithal ediyoruz, yetmedi bir de sebzeyi ithal ediyoruz. Peki bizim köylümüz ne yapacak?” diye sordu.

KIRSAL KALKINMA İÇİN PROJELERİNİ ANLATTI
Konuşmasında Serdivan nüfusunun % 10’unun hali hazırda tarım ve hayvancılık yapılan verimli topraklar üzerinde olduğunu anlatan Kazan, belediyenin burada yaşayan insanların geçimine dair bir planının, fikrinin olması gerektiğini belirterek, Serdivan’ın kırsal mahallelerine dair projelerinden bahsetti.

Kazan’ın “Serdivan’da Kırsal Kalkınmayı Destekleyeceğiz” başlığı altında sıraladığı projeleri şöyle;

1-Belediye bünyesinde bir “Kırsal Kalkınma Bürosu” kuracağız.

2-Kazımpaşa’yı etrafında tarım yapılan köylerle birlikte, bir tarım merkezi haline getireceğiz.

3-Kazımpaşa’da bir üretici pazarı kuracağız. Bu pazarda sebze halinden gelen mallar değil, köylünün kendi ürettiği ürün satılacak. Üretilen ürün değerini bulacak.

4-Serdivan’daki verimli topraklarını kıymetini bilecek, bu topraklarda doğal ve temiz üretimiz destekleyeceğiz. Üreticiye bilgi başta olmak üzere, yerli tohum, fide ve fidan desteği verecek, Sakaryalıyı Serdivan’da üretilen doğal gıda ile buluşturacağız.

5-Serdivan’da her geçen gün zayıflayan hayvan yetiştiriciliği desteklerimizle canlanacak.

6-Kırsal alanlarda açacağımız “Sosyal Gelişim Merkezleri”nde, meslek eğitimleri vererek işsiz gençlerimizin meslek sahibi olmalarına katkıda bulunacağız.

Editör: Haber Merkezi