Sakarya Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Başkan Adayı Ekrem Yüce, Hendek’te bulunan 2. OSB’yi ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur, Hendek Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Sofu, teşkilat üyeleri ve çok sayıda iş adamı yer aldı.

MUTLULUK DUYDUK
Hendek 2. OSB Başkanı Şükrü Bodur, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce’nin burada olması bizleri onurlandırdı. Kendisinin sanayicilik geçmişinin olmasını önemli bir değer olarak görüyoruz” dedi. Bodur, OSB’nın mevcut durumu ve gelecek planlarına ilişkin bilgiler paylaştı.

GÜÇLÜ DEVLET GÜÇLÜ TOPLUM
Başkan Adayı Ekrem Yüce, “Hendek 2. OSB’nin yakaladığı gelişim ivmesini görünce çok mutlu oldum. Mevcut veriler ve büyüme hedefleri çok güzel. Gereken başvurular yapılmış. Bende bu işin takipçisi olacağım. Kalkınmada öncelikle önemli olan konu bilimdir. Yerel yönetimler olarak kalkınmaya önem veriyorsak; yatırımları ve müteşebbisleri desteklemeyiz. 10. Kalkınma Planı üzerinde çalışırken, güçlü devlet ve kalkınma için güçlü toplumun olması gerektiğini söylemiştik. Öte yandan şehirler ve uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekmiştik. İnşallah bizde örnek çalışmalara bu doğrultuda imza atacağız” dedi.

ANA EKSENLER
Başkan Adayı Yüce, “Şehri kalkındıracak 10 ana eksen belirledik. Çeşitli alt başlıklara ayırdık. İlk olarak mimaride insanın içini rahatlatan ‘buket şehir’ dediğimiz bir şehir tasavvur ediyoruz. Konforlu ve rahat ulaşım için gereken adımları atacağız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için Çocuk Üniversitesi’nin gerekli bir çalışma olacağını düşünüyoruz. Tarımda marka şehir olacak çalışmalar planlıyoruz. Hayvancılıkta kanatlı hayvanlar ve damızlıklar yönünde çalışmamız olacak.

MARKA ŞEHİR HEDEFİ
Yüce, “Sporcu çıkaran, sporun merkezi olan şehrimize yeniden bu özelliğini kazandırmak istiyoruz. Spor Adası projemiz olacak. Yine Amatör spora gereken desteği sunacağız. İnşallah sporda başarıyı yakalayacağız. Marka şehir hedefi için üniversiteyle ortak çalışmalara imza atacağız. Buraya okumak için gelen öğrencilerimizin Sakarya sevgisini kazanmalarını arzuluyoruz. Şehri ön plana çıkaracak marka ürünler oluşturmak istiyoruz. Ürünlerimizi işleyecek fabrikalar kuracağız. Sakarya’nın ürün haritasını çıkaracağız.”

KÜLTÜR MERKEZİ VE ŞEHİR KÜTÜPHANESİ
“Kültürel çalışmalara önem vereceğiz. Kültür Merkezi ve Şehir Kütüphanesi’ni inşa edeceğiz. 24 saat açık bir kütüphane ile okuyan şehir oluşturacağız. Diriliş dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ ile de görüştük. Film platosu için güzel bir çalışma düşünüyoruz. İnşallah Sakarya’nın kültürel renklerini bir araya toplayacak Kültür Vadisi de yine çalışmalarımız arasında yer alacak.”

SAĞLIK VADİSİ VE BİTKİSEL TEDAVİ
“Arıcılık faaliyetlerini Türkiye’de ilk sıralara taşıyacağız. DOKAP’ta 4 bin arıcıya eğitim verdik. Gereken desteği sunduk. Üretim hızlandı. İnşallah Melen Çayı’nı bal vadisi yapacağız. Altından su üstünden bal akacak. Vadiyi de tıbbi bitkilerin merkezi haline getireceğiz. Aynı zamanda Sağlık Vadisi ile bitkisel ve arı ürünleriyle tedavi imkanı sunacak bir çalışma planlıyoruz. Projelerimizde de AB fonları Tarım Bakanlığından destek alacağız.”

İSTİKRAR SÜRSÜN
İş adamlarının yanında olacaklarını ifade eden Başkan Adayı Ekrem Yüce, “Girişimcilerimizle, sanayicilerimizle işbirliği içerisinde çalışacak, arge ve pazarlama konularında destek olacağız. Ülkemizin istikrarı, ekonomik büyümesi için iş dünyamızın öneminin farkındayız. İnşallah hep birlikte ülkemizin, şehirlerimizin geleceği için hareket etmeye devam edeceğiz. Rabbim çalışmalarınızı kolaylaştırsın” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi