RAKIM 264
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, TV264’te yayınlanan Rakım 264 programının konuğu oldu. Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Engin Arapoğlu’nun sorularını yanıtlayan Milletvekili Yavuz, merak edilen konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KADIN DOĞUM
İnşaatı devam eden Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yatak sayısıyla ilgili polemiklere açıklık getiren Yavuz, “Bu hastane 250 kapasiteli olarak ihale edilmiştir. Hastane içinde yapılacak çalışmalar neticesinde, yoğun bakımla birlikte bu sayı 360’a kadar çıkabilecek” diye konuştu.

BİN YATAKLI
Bin yataklı şehir hastanesinin mutlaka yapılacağını söyleyen Milletvekili Yavuz, “Hastane için valilik karşısında 400 dönümlük bir arazi mevcut. Değişik alternatifler ve teklifler de var. Yerin kesinleşmesini takiben tahsisin yapılıp inşaatın başlaması çok uzun bir süreyi gerektirmiyor. Bu hastane mutlaka yapılacak” dedi.

TANK PALET
“Tank Palet Fabrikası kesinlikle satılmadı” diyen Ali İhsan Yavuz, şöyle devam etti: “Muhalefet partileri olayı çarptırıyor. İşlerine geldiği gibi anlıyorlar. Biz burada seri tank üretimi gerçekleştireceğiz. İlk iki yıl 40 tank üretilecek. Daha sonra her ay 5 tank üretilecek ve motoru yerli olacak. Sadece kendimize üretmeyecek, başka ülkelere de tank satacağız. Fabrikanın mülkiyeti ve araç gereçleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kalmaya devam edecek.”

ADA TRENİ
Ada treninin merkeze gelişinin seçim yatırımı olmadığına değinen Ali İhsan Yavuz, “Bunun için uygun zaman beklendi ve tam zamanında tren merkeze geldi. Vatandaşlar istediği müddetçe de merkezden kalkmaya devam edecek. Zamanla sefer sayıları artacak ve tren Haydarpaşa’ya kadar gidecek” ifadelerini kullandı.

ADAY LİSTESİ
Belediye başkan adaylarını tek başına belirlemediğinin altını çizen Milletvekili Yavuz, “Bakın açık söylüyorum, şayet listeyi sadece ben yapmış olsaydım listede bazı farklılıklar olurdu. Benim aksi görüş bildirdiğim yerlerde farklı adayların gösterildiği yerler de oldu. Biz adaylarımızı bilimsel verilerle ve birtakım istişarelerle belirleyen bir partiyiz” dedi.

YEREL SEÇİM
Sakarya’da Cumhur İttifakı olarak tüm belediyeleri kazanacaklarını kaydeden Milletvekili Yavuz, anket sonuçlarının çok iyi olduğunu söyledi. Son olarak üç ilçede anket yapıldığını kaydeden Yavuz, “Örneğin Karasu’da en yakın rakibimiz BBP adayı Mehmet İspiroğlu değil. Kendisi 3. sırada ve oy oranı çok düşük. Ferizli’de de MHP ile birlikte çok iyi bir hava yakalanmış durumda. Hiçbir ilçede sıkıntı gözükmüyor’’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi