Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nin düzenlediği Siyaset Akademisi’nin Aydın’da gerçekleştirilen eğitimlerine konuk oldu. Aydın’da AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına da katılan Başkan Toçoğlu, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’le de bir görüşme gerçekleştirdi. Aydın Siyaset Akademisi’nin katılımcılarıyla bir araya gelen Başkan Toçoğlu, AK Parti siyasetinin yeni Türkiye’yi inşa ettiğini söyledi.

İNSANIMIZA HİZMET ETMENİN EN KOLAY YOLU
Başkan Toçoğlu, “Belediyecilikte 4. dönemin sonuna doğru yaklaşıyorum. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar neticesinde elde ettiğimiz tecrübelere dayanarak, sizlerle bir araya geldik. Öncelikle siyaset insanımıza hizmet etmenin en kolay yoludur. Belki uzun yıllar siyaset belli odaklarca insanlarımıza kötü gösterildi. Siyasetle meşgul olunmaması gerektiği tavsiye edildi. Ancak son dönemlerde de gördüğümüz gibi gerçekten siyaset yapılması gereken, hem de düzgün ve çalışkan insanların yapması gereken bir iştir. Bizim siyaset anlayışımız budur” ifadelerini kullandı.

DARBELERE GEÇİT VERMEYECEK SİSTEM
Başkan Zeki Toçoğlu, “Türkiye belli dönemlerde ülkemizin önünü kapatmak isteyenlerin engellemeleriyle karşılaştı. 15 Temmuz hadisesi de bunun en ciddi ve önemlisiydi. Tarihimizde ilk defa vatandaşımızın karşı koymasıyla girişim engellenmiş oldu. Hamdolsun sizler gibi Sakarya’da da örnek bir direniş ortaya koyduk. Şehrimizin tüm aktörleriyle birlikte Demokrasi Meydanı’nda nöbetlerimizi sürdürdük. Artık yeni Türkiye’de bu tür darbelere geçit vermeyecek bir sistemin arifesindeyiz. İnşallah 16 Nisan bunun miladı olacaktır” diye konuştu.

AK PARTİ YENİ TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDİYOR
“AK Parti siyasetin akademisini kurdu. 2002 yılından bu yana ülkemizde değişim ve dönüşümün adı oldu. Buradan hareketle bizler çalışmalarımızı aynı ciddiyet ve sorumlulukla sürdürmek durumundayız. AK Parti siyaseti Yeni Türkiye’yi inşa ediyor. Her geçen gün daha da gelişen bir ülke konumundayız. İnşallah 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumda da ayağımızdaki prangalardan kurtulacağız. Medeniyet yarışında daha hızlı ve seri kararlar alarak, ülkemizin gelişimini hızlandıracağız.”

Editör: Haber Merkezi