Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Fatih Sevindik, il yönetimi ve ilçe başkanları eşliğinde Karasu’ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, BMC arazisi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ayhan Sefer Üstün, Karasu Haberleri'ne yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

BMC’NİN GEÇMİŞİ
“Karasu’da 2 bin 200 dönümlük denize sıfır arazi, BMC’ye tank, kamyon, hızlı tren araçları üretimi için tahsis edildi. BMC, Türkiye Tasarruf Mevduatı Fonu’na (TMSF) devredildikten sonra 300 milyon dolar (751 milyon lira) karşılığında 2014 yılında Ethem Sancak’a devredildi. Ethem Sancak, burayı alacak gücünün olmadığını, savunma sanayine girecek bilgi ve maddi gücünün olmadığını beyan etmişti. Ama BMC alınmadan bazı şeyler ayarlanmıştı. BMC’nin yüzde 49’u 300 milyon dolara Katarlılara devredildi. Yani bu satış önceden ayarlanmıştı.

Geri kalan yüzde 51’in yarısı da Rize Güneysulu bir işadamına devredildi. Burada tank ve kamyon üretimi beklenirken Güneysulu işadamının hisseleri ve Ethem Sancak’ta kalan yüzde 25 hisselerin hepsi 480 milyon dolara Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı’ya satıldı. Bir tank yapılması uğruna milletimiz ne fedakarlıklar yaptı? 2 bin 200 dönüm arazi BMC’ye feda edilmiş. Buradaki köylü vatandaş, 1 metre kare yer alsa burnundan getirirler. Ama 2 bin 200 dönüm, denize sıfır yerin hesabı sorulmuyor.

2 MİLYAR 400 MİLYON TEŞVİK
Yatırım teşvikleri verilmiş. Toplamda Ethem Sancak’ın deyimiyle 2 milyar 400 milyon lira civarında teşvik verildiğini öğreniyoruz. Yetmemiş, Arifiye’de bulunan 600 dönümlük arazisiyle birlikte tank palet fabrikası BMC’ye teşvik olarak verildi. Yerel seçim öncesi olan 2019 yılı Ocak ayında Karasu’da şovlar yapılarak temel atıldı ve 500 dönümlük kapalı alan yapılacağı, burada tank, kamyon, otobüs, kirpi, ticari araçlar ve hızlı tren ekipmanları üretileceği söylendi. 2023 yılına kadar bunların biteceği söylendi. Temel atıldı ve bugüne kadar 3 buçuk yıl geçti. 2023’e de 7 ay kaldı. Karasu’da yarım yamalak bir inşaat dışında hiçbir şey yok. 10 bin kişinin çalışacağı söylendi. Karasu’dan ve Sakarya’dan bekçiler dışında çalışan yok.

HESAP SORUYORUZ!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaat halindeki bir tesise çalışma ruhsatı verildi. Makine dönmeyen ve üretim başlamayan yere çalışma ruhsatı verilmez. Şimdi Karasulular, Sakaryalılar ve milletimiz için soruyorum: Bu kadar teşviğe rağmen tank nerede? Kamyon nerede? Nerede hızlı tren ekipmanları, nerede 500 dönüm kapalı alan ve çalışan 10 bin kişi nerede? Bu sözleri verenler nerede? Tank ürettiğini söyleyen Ethem Sancak nerede? Fuat Tosyalı, bütün bu usulsüzlükleri örtmek için mi gönderildi? Fuat Tosyalı bir temizlikçi mi? Geçmişi unutturmak ve zaman kazandırmak için mi geldi? Karasu’da artık üretim yapılmayacağını duyuyoruz.

TEMİZLİKÇİ OLMA, İADE ET!
Fuat Tosyalı’ya soruyoruz: Bu araziyi ne zaman gerçek sahibi olan Karasululara, Sakaryalılara ve Tür milletine iade edeceksin? Sen itibarlı bir işadamısın, geçmişi temizleyecek biri olma. Araziyi sahiplerine iade et. Bu arazide üretim değil konut, otel yapılacağını duyuyoruz. Biz buna izin vermeyeceğiz. Burası, tank yapılmak üzere milletim imkanlarından alınarak size verildi. Tank üretmeyecekseniz derhal devredin. İktidara geldiğimizde hukuk ve mahkemeler yoluyla bu arazinin santimetresini dahi sizde bırakmayacağız ve hesabını soracağız”

SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ
Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Fatih Sevindik ise “Karasu ve Sakarya sahipsiz değil. Hukuk çerçevesinde hakkımıza sahip çıkacağız. İktidara geliyoruz. Buranın sahibi biziz ve bu araziyi sahipsiz bırakamayacağız” dedi.

KARASU’NUN GELECEĞİNİ ÇALMAYIN
Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk de “Henüz 10-11 yaşındayken bile buraya liman ve ardından BMC yapılacak deniliyordu. Biz bu hayallerle büyüdük ve kendimizi de buna uygun teknik eleman olarak yetiştirdik. Karasu’ya bir türlü sanayi gelmedi. BMC kuruluyor diye hayallerimize kavuşacağımızı sandık. Bugün ise tesis sökülmeye başladı. Artık Karasuluların umutlarıyla oynamayın ve Karasu’nun geleceğini çalmayın” diye konuştu.