Partinin Genel İdare Kurulu’na bir Sakaryalı’nın girmesini büyük şans olarak değerlendiren İYİ Parti Serdivan İlçe Başkan Yardımcısı İskender Alabacak, “Sakarya, İYİ Parti çatısı altında Ümit Dikbayır’ın temsili ile yer alan şanslı illerden olacaktır” dedi.

SAKARYA İÇİN ÖNEMLİ
İYİ Parti’de Sakaryalı bir GİK üyesinin bulunmasının getireceği avantajları değerlendiren İlçe Başkan Yardımcısı Alabacak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sakarya İl Teşkilatı gerçekleştirdiği teşkilatlanmada, Olağan Kongre'de, siyasi faaliyet ve etkinliklerde, Olağanüstü Kurultaya katılımda GiK üyesi Ümit Dikbayır ve İl başkanı Hüsamettin Atasever ile birlikte başarıya imza atmışlardır. İYİ Parti Genel Merkezi'nde 80 Asil GİK Üyesi arasında Sakaryalı Ümit Dikbayır'ın yer alması; Sakarya'nın yerel ve genel seçim dönemlerinde Genel Merkez'in rüzgarını, coşkusunu, desteğini, maddi ve manevi birikimini arkasına alması anlamına gelmektedir. Seçim dönemlerinde Türkiye’ye mal olmuş merkez ve kitle partisi olma iddiasıyla yola çıkan İYİ Parti Genel Merkezi'nde GiK üyesi bulunduran illerin seçim atmosferi heyecanını, coşkusunu ve stratejisini gerçek zamanlı olarak Genel Merkezle birlikte paylaşacağı yadsınamaz bir gerçektir. Bu bakımdan Sakarya, IYİ Parti çatısı altında Ümit Dikbayır’ın temsili ile yer alan şanslı illerden biri olacaktır.”

DİKBAYIR VE ATASEVER KATKISI
“25 Ekim 2017 den bu zamana kadar olan il ve ilçe teşkilatlanmaları ile olağan kongreleri ve nihayetinde kurultaya kadar yapılan çalışmalarda Ümit Dikbayır ve Hüsamettin Atasever maddi manevi fikri ve fiziki katkılarda bulunarak yeni kurulan İYİ Parti’yi Kurultay da devleşen destanlaşan bir dava partisi haline dönüşümünde katkı sağlamışlardır.
Tüm bu süreçte gerek teşkilatlanma ve il binası açılış organizasyonu, gerekse ilçe, il olağan kongreleri ve son olarak 1 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşen Olağanüstü Kurultay'a kadar... Ümit Dikbayır ve Hüsamettin Atasever süreci finanse ederek gerçekleştirdikleri etkinliklerde ve kongrelerde hiçbir maddi katkı sağlamaksızın kendilerine muhalefet eden kişilere siyasi olgunluk, tevazu ve anlayış göstermişlerdir.”

OLAĞANÜSTÜ KURULTAYDA BAŞARI
“Tüm bunlara rağmen geçen bu süreçte taşın altına elini koymaksızın yapılan tüm siyasi faaliyetlerde maddi, manevi fikri ve bedeni katkı koymayan kişilerin hariçten gazel okuması kaçınılmaz olacaktır. Tüm siyasi muhalefetlere, olumsuz eleştirilere rağmen Sakarya İl Teşkilatı gerçekleştirdiği teşkilatlanmada, Olağan Kongre'de, siyasi faaliyet ve etkinliklerde, Olağanüstü Kurultaya katılımda GiK üyesi Ümit Dikbayır ve İl başkanı Hüsamettin Atasever ile birlikte başarıya imza atmışlardır. Sayın Ümit Dikbayır, İYİ Parti ile birlikte Sakarya ilinin Türkiye siyasetinde etkili olabilmesi ve damgasını vurması için büyük bir şans olarak kabul edilmelidir. Ahde vefaya mazhar olan sayın Ümit Dikbayır'ın İYİ Parti Genel İdare Kurulu Asil üyeliğini tebrik eder, Sakarya ve Türkiye için yapacağı çalışmalarda basarılarının devamını dileriz.”

Editör: Haber Merkezi