Açıklamada: Dil meselesi bir milli müdafaa meselesidir. Dilimizi korumak, vatanı korumakla birdir. Çünkü, dil de vatan kadar, tarih kadar, gelenek ve töre kadar azizdir. Dil de bayrak gibi, aile gibi mukaddesattandır.” İfadelerini kullanan ilçe başkanı, Türkçemize yeteri kadar önem gösterilmediğini, bugün konuşma dilinde ve özellikle sosyal medya vasıtaları üzerinden kullandığımız yazı dilinde çok ciddi yazım hataları yapıldığını, Türkçe ’de karşılığı olduğu halde bir çok yabancı kelimenin gereksiz yere kullanıldığını, cadde ve sokaklarda yabancı tabelalardan geçilemediğini, böyle giderse gelecek nesillerin geçmiş tarih ve edebiyat eserlerini dahi okuyamayacak şekilde bozuk bir Türkçe’ ye sahip olacaklarını ifade etti. 

Dil kavramının milli kültürümüzün temelini teşkil eden öğelerin başında olduğunu söyleyen ilçe başkanı, yine milli kültürümüzün diğer temel unsurlarından olan “din” Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in ifadesi ile güzel nasihat demek olduğuna göre, bu nasihati verecek olan Türkçemizi doğru kullanmak ve nesillerimize doğru öğretmek durumundayız diyerek doğru dil kullanımının diğer unsurlara olan etkisinin altını çizdi.  

MHP Adapazarı ilçe başkanı “Dil milli bir meseledir. Onu müdafaa etmek annelerin, babaların, sosyal medya kullanıcılarının, yazarların, öğretmenlerin, belediye başkanlarının” en önemli görevlerinden biridir. Herkesi göreve çağırıyorum, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı kutlu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi