BİR GÜNE SIĞDIRILAMAZ
Türk kadınının; bir güne sığdırılamayacak kadar zengin öyküye sahip olduğunu belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Bizim kadınlarımız dünyanın en fedakar kadınlarıdır. Yeri gelir, Erzurum'da Fatma olur. Balkanlardan, Kafkaslara kadar cephe cephe dolaşır. Yeri gelir Hafız Selman olur. Tüm şehri organize eder cepheye lojistik destek sağlar. Yeri gelir Şerife Bacı olur. Bu yolda kendisi de şehadete yürür. Yeri gelir Yıldız Gürsoy olur, 15 Temmuz'da hain darbecilerin karşısına yiğitçe dikilerek şehadete ulaşır.” dedi.

İNSANLIĞIN EN GÜZEL ÖĞRETMENİ
Kadınların insanlığın en güzel öğretmeni olduğuna da vurgu yapan Başkan Alemdar, “Benim gözümde kadınlar insanlığın en güzel öğretmenidir. Çünkü tüm insanlara insan olma hakikatini öğretirler. Öğretmenlik yetenekleriyle birlikte ortaya elleri ayakları öpülesi analarımız, hayatı paylaştığımız eşimiz ve gözümüzün nuru kızlarımız çıkıyor. Bu vesileyle sizlerin nezdinizde tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

CAN SUYU
AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, kadim medeniyetimizin temelinde kadınların yer aldığını belirterek, “Kadınlar bu topraklara can suyu olmuş. 17 yıl boyunca yasalarda yer alan ancak pratikte olmayan kadın hakları, iktidarımız döneminde uygulanmaya başlandı. Kadınlarımız ne yazık ki önceki dönemlerde özgürlüklerine pranga vurulan hadiselere tanıklık etmişti. Acı zulüm ile geçen bu dönemlerde başörtülü kızlarımızın eğitim almasının engellenmesi, toplumda ağır yaralar açmıştır. Hamdolsun bugün artık prangaların yerini özgürlükler aldı.” diye konuştu.

HAYIRLI VE BEREKETLİ OLSUN
AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ise, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Bugün hem kadınlar günü, hem de üç ayların başlangıcı. Allah inşallah hem üç ayları hem de bu anlamlı günü hakkımızda hayırlı ve bereketli kılar.” dedi.

İNCİ GİBİ PARLIYOR
Serdivan’daki seçim çalışmalarına da değinen Milletvekili Atabek, “Yusuf Başkanımız Serdivan’da 10 yıldır Belediye başkanlığı yapıyor. 10 yıl önce size deselerdi ki Serdivan bu hale gelecek inanır mıydınız? İnanmazdık. Şimdi Serdivan o kadar kıymetli bir yer oldu ki; 16 ilçe arasında inci gibi parlıyor. Belediye başkanımızın Serdivan’a çok önemli hizmetleri var. Ben inanıyorum, bir kez daha Serdivan’ın kadınları Yusuf Alemdar’ın arkasında sapasağlam duracak. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Ekrem Yüce için de sizden aynı desteği bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Program sonrası Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, kadınlara tek tek karanfil takdim ederek Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

KATILANLAR
Yoğun katılımla gerçekleşen programa AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere ve SERHEM Müdürü Ali Çiydem de yer aldı.

Editör: Haber Merkezi