Hendek Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı sonrası bir gazetecinin sorusuna cevaben Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu “Sen geç kaldın, o sorun çözüldü. Hafta sonu bir vekilimiz o bölgedeki vatandaşlarla görüştü ve meseleyi çözüyor. Bize gerek kalmadı. Hatta uykularımız kaçtı. Öyle yazmış gazeteler” dedi.

ÇÖZÜM YERİ BELEDİYEDİR

Babaoğlu; “O meselenin çözüm yeri belediyedir. Bu meseleyi benden iyi bilen yok, çünkü ben o bölgede yaşıyorum. Bu sorunu geçmişte birileri siyasi malzeme yaptı, hala yapanlar var. Biz, eski yanlışları düzeltmeye çalışıyoruz. Kentsel dönüşümde bulunan o insanların hayalleriyle oynadılar, 4 kat gösterip 6-7 kat binalar yaptılar. 2 tanesini bir şekilde müteahhitlik yapan bir kişi çözmüş orta katta fazla bir kat var. Yangın merdiveni yok ve halen şantiye elektriği kullanıp fazla para ödüyorlar. İşin tuhaf tarafı ise o alanda imar yok, geldiğimiz günden beri o alanın imar çalışmasını bitirmeye çalışıyoruz. Çok az kaldı yakında onu da tamamlayacağız. Bu iş biz çözeceğiz. Bu işin çözüm merci Hendek Belediyesidir. Hendek Belediyesi de üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor” dedi.

MAAŞLAR GÜNÜNDE ÖDENİYOR

“Belediyeni işçilere maaşları gününde ödemediği, geç ödediği yönünde kamuoyunda bilgiler dolaşıyor” sorusunu da yanıtlayan Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu “O kamuoyu yalan haberlerle meşhur zaten, hiç önemli değil. Biz göreve geldiğimiz günden beri kimseye maaş ödememezlik yapmadık. Bazen gününde, bazen de gününden önce ödedik” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi