İl Başkanı Yunus Tever, “Makam, mevki verince ‘partim, davam’ diyen; vermezken ‘kötü, olmaz, yanlış’ diyen ve eleştirenler var. Şimdi soruyorum; Bu mudur dava adamlığı!” İfadelerine değindi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sakarya İl Başkanlığının 71’nci İl Danışma Meclisi Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Danışma Meclisinde AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Milletvekili Recep Uncuoğlu konuşma yaptı.

ERDOĞAN GELİYOR
AK Parti’nin 71. İl Danışma Meclis Divanı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Ekrem Duran’ın Başkanlığında; Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Çarboğa, Yönetim Kurulu Üyesi Burçak Başak, İl Kadın Kolları Başkanı Nadire Zehra Hatipoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer’den oluştu.

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Yunus Tever yaptı. İlk olarak 31 Mart Mahalli İdareler sonrası Kızılcahamam’da gerçekleşen 28. İstişare ve Değerlendirme Kampını değerlendiren Tever, “Yerel seçimler sonrası gerçekleşen ilk toplantıda partimizin muhasebesini yapma ve seçim sonuçlarını değerlendirme fırsatı bulduk.
Kızılcahamam; hem ülke gündemi, hem de uluslararası arenadaki konular üzerine faydalı ve verimli bir istişare toplantısı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız seçimlerden başarılı çıkan büyükşehir il temsilcileriyle özelde bire bir görüşme yaptı. Biz de Sakarya heyeti olarak kendileriyle görüşerek seçim çalışmalarımızı ve seçim raporumuzu aktarma imkanı bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımız şehrimizde ortaya çıkan seçim sonuçlarından duyduğu memnuniyeti bizlere ifade ettiler. Bizler de kendilerine Sakarya teşkilatları adına söz vererek başarı çıtamızı daha da yükseğe taşımayı hedeflediğimizi ifade ettik. İnşallah kendileri Ramazan ayı sonrasında Sakarya’ya gelerek teşkilatlarımızla buluşacak” dedi.

“GÜÇLÜ DESTEK VERDİK”
Tever şöyle devam etti; “Makam, mevki verince ‘partim, davam’ diyen; vermezken ‘kötü, olmaz, yanlış’ diyen ve eleştirenler var. Şimdi soruyorum; Bu mudur dava adamlığı!

Allah’a hamdolsun Sakarya farkını her zaman olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de gösterdi. Aziz milletimizin partimize ve cumhur ittifakına olan sevgisi, muhabbeti ve desteği için bir kez daha tüm Sakaryalı hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yüzde 65’lik oy oranı ile Sakarya Büyükşehir Belediyesini alarak, ülkemizdeki tüm büyükşehirler arasında dördüncü il olduk ve Sayın Cumhurbaşkanımızın övgüsüne mazhar olduk. 81 il arasında partimize en çok oy kazandıran beşinci il olarak, son seçimlerde alınan oy oranı kıyaslamasına göre sekiz sıra yükselerek partimize Sakarya’dan güçlü bir destek verdik ve bize olan inancı ve güveni boşa çıkarmadık” diye konuştu.

BAŞARILI SONUÇLAR
İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, “AK Kadınlar olarak 2002’de bu yana Cumhurbaşkanımızın yanında olarak ona destek verdik. AK davamızın AK kadınları olarak 31 Mart Yerel Seçimlerinde 16 ilçede çok güzel çalışmalar yaptık ve başarılı sonuçlar elde ettik. Bizim yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” derken; İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer, “24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra teşkilatlarımızı il, ilçe, mahalle olarak ayırarak önceliğimizi teşkilatlanma çalışmalarına ayırdık. Genç esnaf ziyaretlerimizi istikrarlı bir şekilde sürdürdük. Gençlik kolları olarak 16 ilçemizde seçim stantları kurduk. Hamdolsun 31 Mart seçimlerinde başarılı bir sonuç elde ettik” dedi.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, teşkilat mensuplarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Tevazu, samimiyet ve gayretle çıktığımız bu kutlu yolcuğu 31 Mart’ta yüzde 65.04’lük oy oranı elde ederek taçlandırdık.  Öncelikle hem Cumhur İttifakı’na hem de şahsıma gösterdikleri destek dolayısıyla tüm hemşerilerime, teşkilatlarımıza, ana kadememize, kadın ve gençlik kollarımıza, dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

GURUR VERİCİ ÖDÜL
Konuşmasına devam eden Yüce, “Geçtiğimiz hafta şehrimizin en hızlı şekilde çözülmesi gereken konuları ve partimizin 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Ankara’daydık. Vergi iadeleri konusunda Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’la görüştük. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve bürokratlarla bir araya geldik. Ardından Kızılcahamam’da 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin istişare ve değerlendirme toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımızı dinledik, güç ve motivasyon kazandık. Büyükşehirler arasında elde ettiğimiz oy oranı ile 4. sırada yer alarak, ödülü tüm Sakaryamız adına Cumhurbaşkanımızın elinden aldık” dedi ve Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diledi.

ÇALIŞMAYA DEVAM
Başkan Yüce, “Zaman zaman 3T kuralını sizlerle paylaştım. Başarının sırrı olarak gördüğüm 3T kuralı; tebessüm, tahayyül ve tevekküldür. Başarılı olmanın en temel şartlarından biri de birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır. Biz 17 yıllık süreçte bunu en güzel şekilde tatbik etmiş, istişare kültürüyle doğruyu bulmuş kadrolarız. Rabbim istikametimizi doğru yoldan ayırmasın. Şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmeye, Sakarya’mıza değer katacak yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

MİLLETE HİZMET VAKTİ
AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Önümüzdeki hafta Meclis’te şehrimizin kısa sürede çözüm beklediği sorun ve talepler üzerine milletvekillerimizle bir araya geleceğiz. Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce başta olmak üzere, il başkanlığımız, belediye başkan adaylarımız, teşkilatlarımız, kadın ve gençlik kollarımıza kampanya süreci boyunca yapmış oldukları özverili çalışmalar ve gayretlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ben seçilen tüm belediye başkanlarımızı buradan tekrar tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Artık aziz milletimize hizmet vakti. Durmadan, yorulmadan ve yılmadan hemşerilerimize hizmet verme çabası içinde olacağız.” dedi.

Danışma meclisi sonrasında yerel seçimlerde alınan sonuçlara göre ilk üçe giren ilçe başkanlarına ve büyükşehirde en çok oy alan ilk üç ilçeye İl Başkanı Yunus Tever tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi