HAZIRLIKLAR BAŞLADI

2023 Haziran seçimlerine aylar kala tüm siyasi partilerde hazırlıklara başlandı. Bu kapsamda İyi Parti bir süre önce, seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının önünü açmak için 81 ilde kongre kararı aldı.

AK Parti’de de seçim hazırlıklarına başlandı. 27 Eylül’de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde 157’nci Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda bakanların ve vekillerin illere ziyaret gerçekleştirmesi için talimat verdi. Bu kapsamda seçim öncesi Sakarya, bakanlar başta olmak üzere birçok AK Partili milletvekilini ağırlayacak.

28 EKİM SONRASI

AK Parti’nin seçimlere ilişkin bir diğer çalışması ise 2023 Vizyon Belgesi. AK Parti 2023 Vizyon Belgesi 28 Ekim Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Erdoğan burada 2023 seçimleri için yol haritasını açıklayacak.

Seçimlerde kimlerin vekil adayı olabileceği de belirlenmiş olacak. Sakarya’da AK Parti milletvekilliği adaylığı için isimleri geçenler arasında İl Başkanı Yunus Tever de yer alıyor. Erdoğan’ın 28 Ekim’de açıklayacağı yeni yol haritası sonrasında milletvekilliği için aday adayı olmak isteyen il başkanları istifa edebilecek.
Bu çerçevede Tever’in 28 Ekim tarihinden sonra istifa etmesi bekleniyor. Parti işleyişinde İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı İrfan Püsküllü, il başkanvekili olarak süreci devam ettirecek. Kulislerde, mevcut yönetim içerisinde Tever’den boşalacak il başkanlığı koltuğuna oturacak çok sayıda isim konuşuluyor. Serkan OK

Editör: Haber Merkezi