AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, 2021 yılını değerlendirerek 2022 yılı beklentilerine değindi; “Yatırımların hız kesmeden devam ettiği 2021 yılını geride bırakıyoruz. Şehrimizin ihtiyaç duyduğu ve önemli gördüğümüz birçok projenin inşası bu yıl içerisinde planlandığı gibi devam etti.

POZİTİF BÜYÜME
2021 yılı ekonomik göstergelerinden ülkemizin ve şehrimizin beklentileri çok daha yüksekti. Fakat oluşan küresel krizin etkilerine rağmen biz bu yılın Sakarya’mız ve ülkemiz için başarılı geçtiğini düşünüyoruz. Birçok ülkenin salgın sonrası adeta bir ‘hayatta kalma mücadelesi’ verdiği, Türkiye ekonomisinin ise yılın üçüncü çeyreğinde yakaladığı yüzde 7,4’lük büyüme oranıyla güçlü ve istikrarlı yapısını yeniden tüm dünyaya kendini gösterme imkânı bulduğu bir ortamdan bahsediyoruz. Tabii ki de ekonomik sıkıntılarımız, alım gücünün düştüğü bir ortamdayken böylesi güçlü ve istikrarlı bir yapının ortaya çıkması da ülkemizin ekonomik ve siyasi gücünün göstergesidir. Son çeyrekteki yüzde 7,4’lük büyüme oranı, Türkiye ekonomisinde temel lokomotiflerin artık pozitif büyüme rayına tamamen oturduğunu göstermektedir.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE
Tever şöyle devam etti; “Dünyanın içerisinden geçtiği kritik dönemin önümüze açtığı fırsatları ülkece iyi bir şekilde değerlendireceğimizi düşünüyorum. 2022 yılı hem ülkemiz hem de Sakaryamız için çok daha iyi olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki iktidarımız, salgının finansal istikrar ve reel sektör üzerindeki etkilerini dikkate alarak bir dizi tedbir ve desteği yine aziz milletimizin istifadesine sunacaktır. 2022 yılının öncelikle aziz milletimize ve tüm insanlığa sağlık getirmesini ve yaşanan salgın sürecinin bir an evvel son bulmasını diliyor, yatırım, istihdam, ihracat ve büyüme odaklı ekonomik göstergelerin bizleri beklediğini düşünüyorum. İnşallah Büyük ve Güçlü Türkiye idealiyle yaşanan gelişmelerden çok daha da güçlenerek çıkacak, tüm bu süreçleri de geride bırakarak, önümüzdeki başarılarımıza bakacağız.”