Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Murat Durak, Sakaryalının internetle ilgili şikayetlerinin Türk Telekom tarafından ciddiye alınmamasını eleştirdi. Türk Telekom'un özellikle pandemi döneminde sınıfta kaldığını belirten Başkan Durak, “Zaten Avrupa'nın en yavaş internetini en pahalı kullanan kullanıcılarıyız, Ayrıca Yetersiz altyapı nedeniyle vatandaşın talebini karşılayamayan Türk Telekom, uzaktan eğitim döneminde de vatandaşı çileden çıkarmıştır” dedi.

YATIRIM YAPMADAN
Türk Telekom'un Sakarya'da yatırım yapmadan kar elde etmek istediğini vurgulayan Durak, insanların şikayetlerini dile getirdiği internet siteleri ve sosyal medyaya bakıldığında Sakarya'nın internet alanındaki yetersizliğinin görülebileceğine değindi. Durak, “Şehir merkezine 500 metre mesafedeki yerleşim yerlerine kutu olmadığı belirtilerek abone yapılmamakta, Serdivan'da 200 metre mesafeye abonelik nakledilememektedir. Bunun gibi binlerce şikayete Türk Telekom kulaklarını tıkamaktadır, Çağa ayak uydurmak, teknolojiyi hayatımızda kullanarak hayatımızı daha kolaylaştırmak için öncelikle internet alt yapımızı geliştirmemiz ve hızlandırmamız gerekmektedir.” dedi.

YARINA ATILIM EYLEM PLANI
Türk Telekom'un altyapı olmayan bölgelere 180 gün içerisinde hat çekmesi gerektiğini hatırlatan DEVA İl Başkan Yardımcısı Murat Durak, “Ancak yıllardır internet bekleyen mahalleler görüyoruz. 2022 yılında internete bağlanamama sorununun konuşulması iktidarın ayıbıdır. Sakaryalı eğer torpili yoksa Telekom'a sesini duyuramamaktadır. Biz DEVA Partisi iktidarında Yarına Atılım Eylem Planı ile interneti Hızlı, Hesaplı, Hizmet Odaklı, Her Yerde ve Hür İnternet kriterleri üzerinden tüm Sakarya'ya sağlayacağız. Türkiye'nin olduğu gibi Sakarya'nın da DEVA'sı hazır” dedi. Durak önümüzdeki günlerde yapacağı açıklamayla internet ve hız konusundaki eksikleri de gündeme getireceğini söyledi.

NEDEN YATIRIM YAPILMIYOR?
2023 yılına kadar lisans sözleşmesinin Türk Telekom'un elinde olmasının beraberinde büyük sıkıntılar doğurduğuna dikkat çeken Durak, “Tek firmanın olması, rekabetin olmaması zaten zararda olan Türk Telekom'un yatırım yapmasını engelliyor. Biz DEVA Partisi iktidarında devlet destekli olarak özel firmaların altyapılarını geliştirmelerine destek olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi