Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ecevit Keleş, “Ensar dostu AKP’nin, milliyetçilik iddiasındaki MHP’nin gönlü, anlaşılan çocuk tecavüzcülerinin cezaevinde yatmasına razı olmamış, el ele verip kanun çıkarma peşindeler” dedi

“Yasalaşan son Af Kanunu tüm halkımız gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Hangi mantıkla yapıldığı belli olmayan bu kanunla amaçlanan nedir? Onu da anlamak mümkün değil” diyen Keleş, “Bu yasaya göre çocuk tecavüzleri serbest bırakılırken, gazeteciler düşünceleri yüzünden cezaevinde olanlar ceza çekmeye devam edecekler. Bu yasa bizim gözümüzde Ensar’ı aklama yasasıdır. Ensar dostu AKP’nin, milliyetçilik iddiasındaki MHP’nin gönlü, anlaşılan çocuk tecavüzcülerinin cezaevinde yatmasına razı olmamış, el ele verip kanun çıkarma peşindeler” dedi.

‘SESİNİZİ ÇIKARIN!’
Ecevit Keleş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yandaş kanallarında, medyalarında Biz Bize Yeteriz kampanyasına destek olarak kumbaradaki paralarını aldıkları çocukları yayınlayanlar şimdi o çocuklara tecavüz edenlere af getiriyor. Kim kime yetiyor kim kiminle birlikte her şey herkesin gözleri önünde yaşanıyor. Bu yasa ile AKP ve küçük ortağı MHP; ‘çocuklara tecavüz edebilirsiniz bunu affedebiliriz ama bizim istediklerimiz dışında veyahut bize karşı söz söyleyemezsiniz’ demektir. Biri sözüm ona muhafazakâr diğeri sözüm ona milliyetçi iki partinin çocuk tecavüzcülerine afta birleşmeleri savunduklarını iddia ettikleri değerlerden ne kadar uzak olduklarının en somut göstergesidir. Varlığını çocuklara bayram olarak hediye eden bir devlet anlayışından, hem de bugünün arifesinde, çocuk tecavüzcülerinin sırtını sıvazlayan noktaya savrulan devletimiz tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır. Ey Sakarya halkı tecavüz edilen senin çocuğun da olabilir / olabilirdi. İşte o tecavüzcüyü AKP ve MHP affediyor buna sesini çıkar!”

Editör: Haber Merkezi