Programın açılış konuşmasını yapan SP Adapazarı İlçe Başkanı Remzi Cesur; Saadet Partisi’nin adayları 1 Nisan’da göre geldiğinde; vatandaşlara İmanlı ve şirk olmayan bir belediyecilik ile hizmet edeceklerinin vurgusunu yaptı.

ÜNLÜ
Halkın beklediği 94 ruhu belediyeciliğin 31 Mart’ta tekrar geleceğini ifade İl Başkanı Osman Ünlü; Sakarya’da Büyükşehir dahil 17 seçim bölgesinde 17 belediye başkan adayı ve Meclis üyesi adayı ile seçime hiçbir ittifak yapmadan tek başına gireceğini ve bütün secim bölgesinde adayları olduğunu, kimsenin aday çıkartmadığı veya çıkaramadığı yerde Saadet’in olduğunu dile getirdi. Ünlü; ayrıca; SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun 9 Mart Cumartesi günü Sakarya’ya geleceğini Best Western Premier Otel’de belediye başkan adaylarını tanıtacağını söyledi.

ÇAVDAROĞLU
SP 1. Sıra Belediye Başkan Adayı olan Erenler Belediyesi eski Başkanı Ulvi Çavdaroğlu ise, belediye başkanlığı yaptığı dönemde yapamayacağı hiçbir sözü vermediğini, ilk belediye başkanı olduğu günden itibaren belediye girişine astıkları ‘Rüşvet alanda verende melundur’ yazısını asarak, bunu uyguladıklarını, kendisi görevi bıraktığında ise gelen belediye başkanının yazıyı söktüklerini söyledi.

BİRİNCİ
Belediye seçimimin bir hizmet yarışı olduğuna vurgu yapan Saadet Partisi Adapazarı Belediye Başkan Adayı Abidin Birinci; “Bu yarışta kaybeden olmayacak. 31 Mart’ta Adapazarı kazanacaktır. Biz Dürüst Başkan Dürüst Yönetim anlayışıyla yola çıktık. Göreve geldiğimizde ilk işimiz ‘Rüşvet alanda verende melundur’ yazısını asmak olacak. Biz her zaman şeffaf olacağız. Adapazarı’nı beraber yöneteceğiz. En iyi hizmeti biz yapacağız diyoruz çünkü israf etmeyeceğiz. Belediyenin gelirlerini yetim hakkı gibi koruyarak size hizmet edeceğiz. En büyük problemimiz olan ulaşım ve işsizliği ortadan kaldıracak projelerimiz ortaya koyacağız.  Adaletli bir şekilde hizmet edeceğiz. Kötü alışkanlıklara bulaşmış gençlerimizi ve dilencilik yapan çocuk ve gençlerimizi topluma yeniden kazandıracağız ve kuracağımız kültür merkezleri ile eğiterek meslek sahibi yapacağız. Göreve gelir gelmez. Yakamızdaki parti rozetini çıkararak, tüm Adapazarı halkının belediye başkanı olacağız. Adapazarı’nın bütün problemlerini biliyoruz eşin ehli olarak çözeceğiz. Halkımızı bisiklet kullanmaya teşvik edeceğiz, ama öncesinde bisiklet yollarını kazandıracağız. Engelli kardeşlerimiz için, sorunlarının çözümlenmesi ve isteklerinin yerine gelmesi için belediye bünyesinde birim oluşturacağız. Mahallemizin sorunlarını ekibimiz ile birlikte bizzat giderek yerinde çözeceğiz” dedi.

ABAY
Üreten şehir Sakarya için projelerini olduğuna dikkat çeken SP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fahrettin Abay ise; “Biz burada organize olacağız. Sakarya'nın kalkınması ve işsizliği ortadan kaldırmak için ve istihdamı artırmak için büyük firmaları Sakarya getireceğiz. Bununla ilgili altyapımızı tamamladık. Üreten ilçelere yere göre bölgesel projemizi hayata geçireceğiz ve Sakarya üreten şehir örnek şehir referans şehir olacak. Sakarya'nın yapısına uygun çalışmalar yapacağız. Biz yapamayacağımız hiç bir projenin sözünü vermiyoruz ve vermeyeceğiz. Biz göre geldiğinizde; İçme suyu havzası olan Sapanca gölünden su alan her yeri engelleyeceğiz. Bardağı Sapanca gölüne batırarak suyu rahatlıkla içilecek hale getireceğiz. Tarım arazilerini birilerine peşkeş çekmeyeceğiz. Göreve geldiğimiz de 1 karış toprağı imara açmayacağız ve buna izin vermeyeceğiz. İlimize, Uluslararası dev fuar alanı getireceğiz. Fuar ile Sakarya Dünyanın cazibe merkezi haline getireceğiz. Nehir taşımacılığı hayata geçireceğiz. Bir zamanlar futbolcu fabrikası olan Sakaryaspor’u eski günlerine kavuşturacağız. Amatör kulüplerini daha canlı hale getirileceğiz. Sakaryaspor’u dışardan gelen değil kendi futbolcusu bu yetiştiren bir kulüp haline getireceğiz” dedi.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI
Belediye Meclis Üyesi adayları; Ulvi Çavdaroğlu, İbrahim Birol Ergün, Aziz Başoğlu, Faruk Parlak, Abdülkadir Azaklı, Mustafa Birinci, Musa Aydınlı, Gürsel Baltacı, Remzi Abay, Harun Burnaz, Veli Özkan, H. Orhan Barışık, Olcay Ayvaz, Enise Yeğenoğlu, Dursun Ali Bil, Cevat Gündoğdu, Kazım Durmaz, Recep Subaşı, Rümeysa Günay, Mustafa Karaman, Selman İskender, Ömer Faruk Ünsal, İrfan İlkiz, Cevdet Yaşar, Rasim Boztaş, Serkan Dedebal, Zeynep Temizalay, İsmet Mert, Derya Özkarayaka, Nisanur Abay, Bahattin Can, Kutbettin Pala, Kerim Öz, Eda Nur Günay, Ayşe Kabaoğlu, Hasan Zengin, Yasin Günay, Ragıp Çimen, Selman Soy.

Editör: Haber Merkezi