Başkan adayı Sofu’yu İzmir Roman Konfederasyon Başkanı Abdullah Cıstır ve beraberinde İzmir Roman Hakları Federasyon Başkanı Halit Keser, Sakarya Romanlar Derneği Federasyon Başkanı Orhan Tanyel, Sakarya Romanlar Derneği Başkan Yrd. Vural Toskal, Geyve Romanlar Derneği yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü Nazmi Demirci, Hendek Turanlar mahalle muhtarı Aydın Demirci ile Meclis üyesi Aday Adayı Mustafa Sepetçioğlu tarafından ziyaret edildi.
İzmir Konfederasyon Başkanı Abdullah Cıstır, Ali Kemal Sofu’ya belediye başkanlığı adaylığının hayırlı olması temennisinde bulunarak, İlçe başkanlığı döneminde gösterdikleri desteklerini bu süreç içerisinde de göstereceklerini ifade etti. Cıstır, “Türkiye’nin her köşesindeki yaşayan Roman halkı olarak Ak Parti iktidarına ve belediyelerine elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız.” dedi.
Ali Kemal Sofu; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘Bizim ülkemiz, bizim topraklarımız, bizim medeniyetimiz, kaynağını ve ilhamını sevgiden alır. Hoşgörüden alır, bu topraklarda hoş görülmeyen yegane şey, hoşgörüsüzlüktür.’ Roman vatandaşlarımızın değerli temsilcilerinden Abdullah Cıstır ve berberindeki heyete teşekkür ederim.” dedi.

Editör: Haber Merkezi