Aday adayı Sofu, 2018’in son gününde İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan’ı ziyaret ederek, son günlerde ilçede oluşan ve Türkiye gündemine oturan olay ve diğer asayiş konularında fikir alışverişinde bulundu.  Ali Kemal Sofu ve Hamit İsmailoğlu daha sonra, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever’i makamında ziyaret ederek ‘Hayırlı Olsun’ temennilerini iletti, Sakarya’daki güncel konular hakkında sohbet etti. Sofu ve İsmailoğlu, bir kaza sonucu yaralanan Hendek ilçesinin sevilen gençlerinden Mehmet Çamur’u hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun demeyi de ihmal etmedi.
Sofu, 31 Aralık gecesi Mekke’nin Fethi olması dolayısıyla Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen “Mekke’nin Fethi ışığında Yeni Fetihler” konulu konferansa katıldı. Daha sonra 2018’in son ve 2019’un ilk saatlerini Hendek itfaiye erlerinin yanında geçirdi.  Sofu, 1 Ocak’ta Çamlıca ve Yeşilyurt mahallerindeki cenazelere katılarak taziye ziyaretinde bulundu. Çamlıca’da esnaflara sohbet etti. 2 Ocak’ta Hendek’te yeni açılan işyerini ziyaret ederek işyeri sahibine hayırlı ve bol kazançlar dileyen Sofu, daha sonra umreden dönen Muzaffer Babaoğlu’nu da ziyaret etti.
Sofu, “İlçemizi 7 yıl boyunca karış karış gezdik. Mahallelerdeki esnafı ziyaret etmeyi, gördüğümüz her kişinin de elini sıkmayı ihmal etmedik. Görevimizi icra ederken dostluklar ve kardeşlikler kurduk. Oturup hoş sohbet ettiğimiz, sıcak çayını içtiğimiz çok kişi var. Bu nedenledir ki istifamızın ardından yaptığımız rutin gezilerimizi bırakmadık. Bizim için esas olan edindiğimiz bu dostlukları aday olsak da olmasak da kaybetmemektir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi