AK Parti Hendek Teşkilat Başkanı Ali Kemal Sofu ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak için mahalle ziyaretlerine başladı. Sofu, Yeşilyurt Mahallesi’nde Cumhurbaşkanllığı Hükümet Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundular. Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci ve yönetimi, Yeşilyurt gençleri ile bir araya gelerek toplantılara katıldı.

İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ve Yönetimi, daha sonra Karatoprak, Aşağı Çalıca ve Sivritepe Mahallelerini ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı. Ardından Sivritepe Mahallesinde yeni açılan halı saha ziyareti yapıp hayırlı olsun temennisinde bulunan Sofu ve yönetimi, gençlerle sohbet etti.

İlçe Başkanı Sofu "Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri aynı anda ve 5 yılda bir yapılarak gereksiz ve fazla seçimlerin önüne geçilmiş olacak. Hükümeti Cumhurbaşkanı kuracağı için de koalisyon ihtimalleri ve istikrarsızlık önlenmiş olacak. 18 madde tek tek okunduğunda herkesin çok net kabulleneceği, her birinin milletimizin ve Ddevletimizin menfaatine olduğunu herkes görecektir. Bu değişimi okumadan düşünmeden araştırmadan, sadece partizanca ve kişiler üzerinden ret etmek, çocuklarımızın yarınlarına güçlü geleceklerine engel olmaktır” dedi.

Sofu şöyle devam etti; “Bu referandum şahısların ve partilerin tercihi değil, ülkemizin devletimizin ve geleceğimizin teminat altına alınmasıdır. Geleceğimizde güçlü ve büyük Türkiyemiz’de artık 3 aylık 6 aylık kısa hükümetlerin kurulmaması, milletvekili ve koalisyon pazarlıklarının yaşanmaması, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tartışmalarının olmaması için istikrar, istiklalimiz ve istikbalimiz için evet demeliyiz.”

Editör: Haber Merkezi