AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı 45. İlçe Danışma Meclisi Toplantısını Serdivan Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Osman Çelik “Gündemimizin en önemli konusunu, elbette Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Referandum oluşturuyor. Milletvekillerimizi özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Şimdi söz millette, milletin vereceği karara saygımız sonsuz” dedi.

REFERANDUMA HAZIR
Başkan Çelik, referanduma hazır olduklarını belirterek, “Bu oylama ülkemiz ve milletimizin geleceği açısından büyük önem arz ediyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Sandık kurullarımızı oluşturduk. Anayasa değişikliği süreciyle ilgili bilgi kirliliği oluşturularak, oylamanın hayır çıkması konusunda yoğun bir kampanya yürütülüyor. Anayasa değişiklik paketinin vatandaşımıza doğru ve anlaşılır şekilde anlatmanın yoğun gayret içerisinde olacağız” dedi.

PROJELERİ ANLATTI
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, belediye hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Başkan Alemdar, “2017’de iki büyük projemiz var. Birincisi, eski belediye binamızın olduğu yere 1 milyon kitaplı bir kütüphane kurulması. İkincisi ise, Kırantepe’de bulunan bin 500 dönümlük alanın ot bedellerinin ödenmesiyle birlikte, mera vasfı kaldırılıyor ve yeni yatırımların hayata geçirilmesinin önünü açmış oluyoruz. Bu konuda alternatif projelerimiz var. Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Bakanlıklarla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu, Sakarya için Serdivan için en doğru, en faydalı proje ne ise, birlikte karar vererek hayata geçirilmesi için gerekli adımları atacağız.”

REHAVETE YER YOK
Başkan Alemdar, referandum sürecine ilişkin açıklamalarda da bulundu. Başkan Alemdar, “Referandum çalışmalarında rehavete düşmeden, ‘nasılsa geçer’ anlayışı içerisinde olmadan hareket etmeliyiz. Bilinçli bir şekilde çalışmaların sürdürülmesi gerekiyor. Anayasa değişikliğinin 18 maddesinde de ülkeyi geriye götürecek bir durum söz konusu değil” dedi.

SİSTEMİN ADI YOK
AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Türkiye’deki sistem, parlamenter sistem olarak bilinir fakat sistemin adı yok. Sistem bugüne kadar işlemedi. Türkiye’de 1961-2002 arası 41 yılda 32 hükümet değişmiş. Hükümet ömrü ortalama 15 ay olmuştur. Cumhuriyet’ten günümüze 93 yılda 65. hükümet iş başında ve ortalama hükümet ömrü ortalama 17 ay, üstelik Tek Partili, Menderesli, Özallı ve Ak Parti Hükümet dönemlerinin olmasına rağmen.”

SİSTEM KRİZ ÜRETİYOR
Yavuz şöyle devam etti: “Sonuç olarak, parlamenter sistem kriz üretiyor. Bu Türkiye’de olduğu gibi Dünya’da da böyle. Parlamenter sistemdeki problemleri rahmetli Demirel, Özal, Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu ve Sayın Cumhurbaşkanımız görmüş, yaşamış ve Başkanlık sistemine geçilmesi gerekliliğini dile getirmişlerdir. Referandumda oylanacak 18 madde çok titiz bir çalışma ürünüdür. Bu maddeler net olarak söylüyorum Anayasaya aykırı değildir ve Anayasa Mahkemesi iptal etmemesi gerekir.”

KATILANLAR
Toplantıya Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, İlçe Başkanı Osman Çelik, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İlçe Kadın Kolları Başkan Vekili Sibel Bacı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Ana Kademe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nın Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Başkanları katıldı.

Editör: Haber Merkezi