Hak İş Sakarya İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Hak İş bağlı sendikaların Sakarya şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri; Öz Çelik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rifat Kurt, Öz Gıda İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Hayati Özer ve Öz Orman İş Sendikası Bölge Başkan İslam Şişman ile birlikte AK Parti İl Başkanı Yunus Tever’i makamında ziyaret etti. Ziyarette çalışma hayatında yaşanan sıkıntılar AK Parti İl Başkanı Yunus Tever’e iletildi.
KIDEM TAZMİNATI
Gökdemir; “Kıdem tazminatında tavan uygulaması, bir yıl çalışma şartı, sadece iş kanunu kapsamındaki işçilerin tazminattan yararlanması gibi birçok sınırlama mevcuttur. HAK-İŞ olarak kıdem tazminatı konusunda kazanılmış haklardan geriye gidiş olmayacak şekilde ve her çalışanı kapsayıcı bir düzenleme yapılması gerektiği görüşümüzü her platformda dile getirdik. 

----


UZLAŞILACAK BİR SİSTEM
Çalışma hayatının bu önemli sorununu sosyal taraflarla müzakere etmeye ve mutabakata açık olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.  Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapmış oldukları görüşmeler neticesinde; Cumhurbaşkanımız tarafların uzlaşacağı bir sistem olacak şekilde bir çalışma yapılması talimatı vermiş ve gündemden çıkarılmıştır.  
VERGİ YÜKÜ
Çalışanların vergi kesintisinin ağır geldiğini ve vergi matrahlarının değiştirilmesi gerekmektedir. Belediye personel şirketlerinde çalışan işçiler için 30.06.2020’de çerçeve sözleşme bitmiştir. Yeni dönem için toplu sözleşme süreci başlamıştır. Yerel yönetimlerde çalışan işçi arkadaşlarımız bu süreçte sabretmişlerdir. Çerçeve sözleşmede verilen ücret zamları 2019 ve 2020 yılları enflasyon oranlarının altında kalmıştı. Yeni dönemde inşallah uluslararası yaptığımız sözleşmelere göre eşit işe eşit ücret olacak şekilde toplu iş sözleşmeleri imzalarız.” Dedi.
“ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ise; “Bizler de çalışma hayatındaki gerek bizim tespit etmiş olduğumuz gerek sizlerin iletmiş olduğu problemleri ilgili makamlara taşıyarak çözümü noktasında gerekeni yapıyoruz. Şu anda tüm dünyada etkili olan Covid-19’dan dolayı hükümetimizin almış olduğu tedbirler sayesinde hamdolsun istihdamın sürdürülebilir olması çok önemlidir. Sizlerden gelen taleplerin de çözümü noktasında gerekli çalışmayı yapacağımın bilinmesini isterim. İşçi arkadaşlarıma çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dilerim." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi