Serbes, yaptığı açıklamada, son günlerde kendisi üzerinden yapılan tartışmaları değerlendirdi. Parti ve teşkilatta, hiç kimse ile şahsi bir meselesi olmadığını, yine hiç kimseye kızgın ve kırgında olmadığını vurgulayan Serbes, “Son günlerde kamuoyunda bir takım yorum ve değerlendirmeler yapılıyor. İsteyen isteği gibi değerlendirme yapabilir. Ancak bizim bu konuda hiçbir yönlendirmemiz olmaz, olamaz. Zaten böyle bir şeyi aklımızdan ucundan bile geçirmeyiz, ahlaki de bulmayız. Partimiz gerçek demokrasiyi savunuyor. Belli ahlaki kurallar çerçevesinde, demokrasinin gereği olarak isteyen istediği yorumu yapabilir. “ diye konuştu.

PARTİ İÇİNDEKİ HİÇ KİMSE İLE KAVGALI DEĞİLİZ

Kamuoyunda yapılan bazı yorumların abartıldığını ve gerçeği yansıtmadığının altını çizen Serbes “Bizim derdimiz milletin derdine derman olmaktır. Derdi millet olan herkesle çalışırız, saygı duyarız. Parti mensuplarımız bu konuda hemfikir ve bir bütün olarak yolumuza devam ediyoruz. Teşkilatta ve yönetimlerimizde güzel bir ahenk var. Yöntemlerimiz ve hayata bakış açımız farklı olabilir, ancak parti içinden kimseyle kavgalı değiliz. Farklı düşünceler bizim zenginliğimizdir. Rengarenk çiçekler gibiyiz ama sonuçta millet için bir bütünüz.” şeklinde konuştu.

İSTEYEN İSTEĞİ KİŞİYİ DESTEKLEYEBİLİR

Siyasi parti ve mensuplarının bütün gayretinin millete daha iyi hizmet verebilme düşüncesinde olması gerektiğini vurgulayan Serbes, “Zaten siyaset millet için yapılıyor. ‘Ben millete daha iyi hizmet edebilirim’ diyen herkes bütün makamlara aday olabilir. Bu adayları mutlaka birileri destekler. Bu gayet normal bir durum. Bunu başka yönlere çekmek doğru değil. İsteyen istediği kişiyi destekleyebilir. Bunun için hiç kimsenin kemsiye kırgın olması beklenemez.” ifadelerini kullandı.

PARTİMİZDEKİ HER BİREY ÇOK DEĞERLİ

Partideki her kademede bulunan kişilerin çok değerli olduğunu ifade eden Serbes, ancak hizmet anlayışının kişiden kişiye değişiklik gösterebileceğini vurguladı. Bunun da yine çok normal olduğunun altını çizen Serbes, şunları kaydetti: “Benim, partimizin hiçbir kademesinde bulunan kişilerle, hiçbir şahsi meselem yok. Aksi durum zaten benim dünya görüşeme ters. Bizim derdimiz milletin derdine derman olmak. Halkın çok büyük sorunları var. Taze, yeni bir nefes arıyor. Biz bu nefes için uğraşıyoruz.”

YARIŞ SONA ERDİ ŞİMDİ YİNE BİR BÜTÜNÜZ

Sakarya il kongresinin geride kaldığını, güzel bir demokratik yarış olduğunu hatırlatan Serbes, açıklamasını şöyle tamamladı; “Yarış sona erdi. Şimdi Sakarya’da yine bir bütünüz. Herkes konumuna göre birlik ve beraberlik içerisinde millete nasıl hizmet edebiliriz, onların sorunlarını nasıl dile getirebiliriz onun derdindeyiz. Bütün enerjimizi millet için harcayacağız. Başka şeylere vaktimiz yok.”

Editör: Haber Merkezi