Serbes: EYT’lilere hakkı verilirse salgın riski azalır
Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes, Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) hakları verilip emekli edilirse, bu insanların iş aramak için  sokakta gezmeyeceklerini ve bu şekilde salgın riskinin de azalacağını söyledi.
MİLYONLARIN SOKAĞA ÇIKMASI ENGELLENECEK 
Serbes, yaptığı açıklamada, salgının en çok EYT’lileri vurduğunu belirterek, 45-50 yaş aralığında olan bu insanların iş bulmakta zorlandığını söyledi. EYT’lilerin iş bulmak için sürekli dışarıda olduğunu, ya da günlük işlerde çalıştığını ifade eden Serbes, “Şu dönemde EYT’lilerin haklarının verilip emekli edilmesi salgın riskini de azaltır. Sayıları milyonları bulan bu insanlar gelirleri olmadığı için dışarıdalar. Çoluk çocuklarına ekmek götürmek için dışarıda çalışmaları gerekiyor. Eğer hakları verilip emekli edilirlerse, milyonlarca insan evde kalacak. Aslında bu dönemde devletin tam istediği şey. Bu şekilde salgın riski de azalacak.” diye konuştu.
EMEKLİ MAAŞI BAĞLANMASI ASLINDA DAHA AVANTAJLI
EYT’lilere hakları verilip emekli edilmesinin bütçeye yük gibi görünse de aslında dünyayı kasıp kavuran bu salgın döneminde iktidar için bir avantaj olacağını vurgulayan Serbes, “Bu insanlar iş bulmak için, çalışmak için dışarı çıkmasalar belki salgına yakalanmayacaklar. Bu şekilde hasta olmayacaklar ya da hastalığı yaymayacaklar. Bu gün Covid-19 tedavisi epeyce pahalı ve zahmetli bir hastalık. Bu şekilde bu insanlar evde kalınca salgın riski azalacak. Devlet bu insanlara tedavi masrafı yapmaktan kurtulacak. Ayrıca hastanelerin yoğunluğu azalacak. Yoğun bakımlar rahatlayarak belki bir çok insanın da hayatı kurtulacak.” şeklinde konuştu. 
ZATEN EMEKLİLİK HAKLARI  
Serbes, EYT’lilerin zaten emeklilik hakları olduğunu dile getirerek şu bilgileri verdi: “8 Eylül 1999’dan önce, erkekler 25 yıl, kadınlar da 20 yıl çalışma süresi ve 5 bin gün pirim ödemeleri halinde emekli olabiliyordu. 8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 Sayılı Yasa ile buna bir de yaş şartı eklendi. Hukukun temel kurallarından biri kanunların geriye işletilemeyeceği. Ancak ne yazık ki Türkiye’de işletildi ve milyonlarca insanın bu şekilde emeklilik hakları gasp edildi. Türkiye’nin uzun yıllardır kanayan bu meselesi salgın döneminde çözülebilir. Bu da Türkiye’nin ve toplumun sağlığı açısından son derece faydalı olur.”

Editör: Haber Merkezi