Şehre yapılacak hizmetlerin de gündeme geldiği ziyarette, Başkan Yüce, bin yataklı Şehir Hastanesi’nin de yeni bir yerde biran önce yapılacağını belirtti.

Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, şehre yapılacak hizmetlerde gündeme gelirken, bin yataklı Şehir Hastanesi için de yeni bir yer arayışına girildiği vurgulandı.

ŞEHRE HİZMET ANLAYIŞI
31 Mart Yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem Yüce’ye gerçekleştirilen ziyarette SGB Başkanı Zeki Aydıntepe, Başkan Vekili Müjdat Çetin, yöneticiler Salih Yalçıntaş, Ekrem Ürdüç, Ahmet Kaya, Engin Arapoğlu ile birlik üyesi gazeteciler yer aldı. Başkan Aydıntepe, SGB’nin 124 üyesiyle ilimizin en büyük ve tek akredite olmuş basın meslek kuruluşu olduğunu vurgulayarak, “Mesleğimizin bilinci içinde üyelerimizle şehre hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜÇ
Ziyaretlerinden ötürü SGB yönetimine teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, basının toplum için çok önemli bir güç olduğunu ifade etti.  Basının toplumu bir harç vazifesi görerek birleştirdiğini ifade eden Ekrem Yüce, “Kamuoyunun sesi olma göreviniz siz değerli basın mensupları en iyi şekilde yürütüyorsunuz. Toplumun birlik içinde olmasında büyük sorumluluğunuz var. Bu sorumluluğu Sakarya basınımız yıkıcı ve ayrıştırıcı değil birleştirici ve yapıcı olarak kullanıyor. Bu da güzel bir hizmet” dedi.

SORUNLARIN FARKINDAYIZ
Şehrin gündemine dair açıklamalarda da bulunan Yüce, eksiklerin ve sorunların farkında olduklarını belirterek, en kısa sürede çözüm odaklı adımlar atılacağını ifade etti. Yüce, şehrin her yönüyle ele alındığını ve projelerinin yanında her türlü hizmeti en güzel şekilde verme gayreti içinde olacaklarını söyledi.

BİN YATAKLI HASTANE
Bin yataklı şehir hastanesi için yeni bir yer arayışında olduklarını söyleyen Ekrem Yüce, “ Şehrimiz için çok değerli bir proje. Daha önce yapılan çalışmalarda bir yer belirlenmiş ve girişimlerde bulunulmuş. Seçim çalışmalarında kamuoyu tarafından belirlenen bu yere tepki olduğunu gördük. Nereye gitsek, kiminle konuşsak, yerin hastane için uygun olmadığı ve çok uzak olduğu söylendi. Sağlık bakanımızla yaptığımız görüşme sonrasında hastane için yeni bir yer bakılmasına karar verdik” dedi.

GÖRÜŞLER ÖNEMLİ
Kamunun kabul etmediği bir yere hastanenin yapılmasının yanlış olacağını sözlerine ekleyen Yüce, “Bir kişi bile burası uygundur demedi. İnsanlarımızın görüşleri bizim için çok değerli. Kamuoyuna kulak vereceğiz ve yeni bir alan bulacağız. Şuanda hastanemizin inşaatının önündeki tek engel yer bulunması. Cumhurbaşkanımız da bakanımız da hastanenin yapılması için hazır sadece yer lazım. İstişare ile en uygun yeri belirleyeceğiz ve hastanemizi orada yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi