Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Sevgili Sakaryalılar değerli dava ve yol arkadaşlarım, sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Buradan Sakarya’nın tüm ilçelerindeki mahallelerindeki vatandaşlarımızı selamlarımız iletiyorum. Kurulduğu günden beri Sakarya teşkilatımız bünyesinde görev yapmış, partimize, ülkemize hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. Gençler bu davaya gönül vermiş olup da hayata veda edenleri rahmetle yad ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını istiyorum

TOÇOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Daha önce iki dönem Serdivan son iki dönemdir de Sakarya Büyükşehir belediye başkanlığı yapan Zeki Toçoğlu kardeşimize de şahsım ve Sakaryalılar adına şükranlarımı sunuyorum

Partimizi temsil edecek belediye başkan adaylarımıza rabbimden şimdiden muvaffakiyetler diliyorum Sakarya’nın bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden yapan kullanacağını ümit ediyorum. Teşkilatımız daha çok kişiye ulaşacak. Ve inşallah bir kez daha partimizin bayrağını bir kez daha en yukarda dalgalandıracaktır.

SAKARYA ŞİİRİ

Tabii ki Sakarya’ya gelip de rahmetli Necip Fazıl üstadımızın Sakarya şiirini hatırlamamak mümkün mü!” diyerek Necip Fazıl’ın şiirini okudu.
“Sakarya her dönemde olduğu gibi bu büyük davanın yükünü omuzlamaya talip olmuştur. Biz de Sakarya’nın fekadarlıklarına karşı diyoruz ki görevimiz Sakarya’yı, Sakarya halkını hak ettiği hizmetlere kavuşturmaktır. Bunun için 31 Mart seçimlerinde ak parti teşkilatlarımızda çok büyük görevler düşüyor. Sadece seçmen kütüklerini sağlam bir şekilde takip ettiğimizde dahi yapacak çok işimizin olduğu ortaya çıkıyor. Mesela askıya çıkan seçmen kütükleri incelendiğinde, 504 bininin kayıtlarının olmadığın gördük. Bir önceki seçime göre ilçe değiştiren bir buçuk milyon kişi içinde de 222 bini ak parti üyesidir. Ayrıca bu seçimde bir milyon gencimiz ilk defa oy kullanacak. Bu rakamlar Sakarya’da 12 binden fazla genç ilk kez oy kullanacak.  Şehre yeni gelen seçmen 16 bin 500 civarında… Bir önceki seçimde oy kullanıp da listelerde olmayan 11 bin 500’e yakın… Bunların hepsi de çok ciddi rakamlar

Gençler, hanım kardeşlerim listelerdeki bu farklılıkları takip edin. Gereken işleri doğru yaparsak milletin gönlünde yer ediniriz. Teşkilatıma talimat veriyorum. Seçmen kütüklerinde isimleri yer almayan üyelerimizin adreslerini bulup kayıtlarını yaptıracaksınız.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Adres değiştirerek ilimize ilçemize gelenlere hoş geldiniz ziyaretine gideceksiniz.

Bilgilendireceksiniz, kendilerini partimize siyaset yapmaya davet edeceksiniz

Bunları yerine getirdiğimizde 31 Martta AK Partinin önünde yeni bir dönem açılacak.

Şimdi sesleniyorum; Sakarya 31 Mart seçimlerinde sandıkları bir kez daha patlatıyor mu!

Sakarya gönül belediyeciliğiyle şehrimizi geleceğe taşımak için 31 Marta kadar gece gündüz çalışıyor muyuz! Sakarya suları büklüm büklüm buruk, Türk tarihine yeni altın sayfalar ekliyor muyuz!”

Salondan gelen güçlü “Evet” karşısında Erdoğan “Maşallah” dedi.
Ak Parti Gençlik kollarının açtığı pankartları beğendiğini de konuşmasını keserek belirten Erdoğan, partili gençlerin coşkusuyla karşılandı.

SAKARYAYA YATIRIMLAR

Edoğan; “Kale içerden fethedilir.

Bu ne demektir; Yani bir teşkilatın kadınları evelallah ayaktaysa, yoldaysa toplumun hanımlarıyla el ele oluyorsa teşkilat başarıya ulaşır. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, imdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey Sakarya’yı hatırlatıyor.

Yanlışa yanlış, doğruya doğru, eksiğe eksik demek bizim siyaset anlayışımızın temelini oluşturuyor. Burada da yaptıklarımızın özetini sizlerle paylaşalım.

Sadece Sakarya’ya 16 yılda 24 katrilyon yatırım yaptık. Bunu teşkilat olarak hep anlatmanız lazım. Bunu herkes bilmeli… Marifet iltifata tabidir. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temelleri üzerinde ülkemizi yükselttik.  Şehrimize ikinci devlet üniversitemizi kurduk.

28 bin seyirci kapasiteli stadyum, spor salonları;
SAKARYASPOR
Sakaryaspor’un Süper Lig’e çıkması lazım. Stat var ama şu anda PTT ligde birinci sırada. Yetmez Süper lige çıkması lazım. Son 16 yılda ihtiyaç sahiplerine 1, 3 katrilyon tutarında sosyal yardım yapıldı. Sağlıkta 17’si hastane toplam 47 eseri Sakarya’ya kazandırdık haberin var mı Bay Kemal, haberin var mı! Altı sağlık tesisimizin inşası da ürüyor. Ayrıca bin yataklı Sakarya şehir hastanemizin ihalesini de yapıp onun da inşaatını başlatacağız. CHP’ye gönül verenlere sesleniyorum, gelin bu oyunu bozun. Bak şimdi cumhur ittifakı var, bunun karşısında bir illet, zillet ittifakı var.  Bunlara gereken dersi 31 martta vermemiz lazım.

Buna hazır mıyız! TOKİ aracılığıyla 7 362 konutu sahiplerine teslim ettik.

133 km olan bölünmüş yolu 401 km’ye çıkardık Kuzey Marmara Otoyolunun Kurtköy Akyazı kesimi inşaatı devam ediyor. Yap işlet devret otoyolunun tüm etapları önümüzdeki yılın sonuna kadar tamamlanacak. Kaynarca, Karasu, Kocaali bölünmüş yolu da seneye tamamen hizmete girecek. Ankara İstanbul yüksek hızlı tren Sakarya’ya da hizmet veriyor

Sakarya’da hızlı tren fabrikası kuruldu. Daha önce yurt dışından alınan hızlı tren setleri artık burada üretiliyor. Tarihi ipek yolu raylı sistemle canlandıracak.

HİZMETE DEVAM

Sakarya sanayi endüstrisi için çok önemli olan yapımı 1995’te atılan karasu limanını tamamlayıp işletmeye açtık. Adapazarı’nı karasu limanına bağlayacak demiryolu inşaatı devam ediyor. İki baraj üç gölet, ayrıca daha fazlasını inşa ediyoruz. Bin buçuk milyar tutarında çiftçiye destek verdik. Sakaryalı kardeşlerimizin bundan önceki seçimlerde de olduğu gibi hizmete devam diyerek, gönül belediyeciliğine destek vereceklerine inanıyoruz.

TANK PALET
Arifiye’deki Tank Palet ile ilgili satış değil, özelleştirme değil; bu projeyle ilgili daha ileri bir modernizasyon olabilmesi için işletme devri yaptık. Nereye BMC’ye 25 yıllığına verdik.

BMC 50 milyon dolar yatırım yapacak. Bir çok araç gerecin modernizasyonu birada yapılacak

Çalışanlar çıkarılmayacak. Özlük haklarında düşme olmayacak. İki sene sonra Karasu biter, bunlar içinde oraya gitmek isteyen olursa buyursunlar gitsinler. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzümü yemek. İman ve azim öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. Öyle bir şey bu.”

Editör: Haber Merkezi