POTANSİYELİ YÜKSEK AMA
İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Erenler Büyükesence Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Kolip, Sakarya’nın tarımdan, sanayiye, turizmden spora kadar bir çok alanda büyük potansiyelinin olduğunu belirterek, bu özelliklerin bugüne kadar değerlendirilmediğini söyledi.

EŞİ BENZERİ OLMAYAN ŞEHİR
Sakarya’nın dünyada eşi benzeri olmayan bir şehir olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Birinci olarak Sakarya’daki doğal güzellikler ve bunların çeşidinin bir arada olduğu dünyada başka bir şehir yok. Dağları, yaylaları, gölleri, ormanları, denizi, şehrin boydan boya tam ortasından geçen nehri ile birlikte çok özel bir şehir. Bu yönümüzle dünyada benzerimiz yok. Diğer yandan bu kadar potansiyeli olmasına rağmen, bugüne kadar değerlendirilememiş olması özelliğiyle de dünyada eşi benzeri olmayan bir şehiriz” diye konuştu.

“BİZ DAHA İYİSİNİ YAPARIZ”
Sakarya’nın yaklaşık çeyrek asırdır aynı yönetim anlayışı ile yönetildiğini, bunun 17 yılının da iktidara mensup belediyeler tarafından olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Bu arkadaşlar da elbette ki Sakarya’ya bir şeyler yapmak istemişlerdir. Ama yönetim felsefeleri Sakarya’nın bugün diğer illere göre senelerce geride kalmasına neden olmuştur. Biz 25 yılda bir şey yapılmadı demiyoruz. Çok daha iyisi yapılabilirdi, Sakarya bu kadarı hak etmedi diyoruz. Biz çok daha iyisini yapacağız diyoruz. Bunu da yönetim anlayışını değiştirerek yapacağız” dedi.

MARKALARIMIZ
Sakarya’nın birçok markası olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Mesela kültürel zenginliğimiz bizim en büyük markalarımızdan biridir. Bununla ilgili projelerimiz arasında Kültür Caddesi projemiz büyük ilgi gördü. Bizler burada Sakarya’daki tüm kültür gruplarına özel mekanlar yapacağız dedik. Yöresel lezzetlerin, folklorik özelliklerin yansıtılacağı mekanlar olacak dedik. Sakarya, Anadolu medeniyetlerinin özetidir. Yakın coğrafyanın buluşma ve kaynaşma noktasıdır. Kafkaslardan Balkanlara tüm kültür gruplarının bir arada yaşadığı örnek yerlerden biridir.” Dedi.

SAKARYA’NIN EVLADI
Doğum yerinin Kocaali olduğunu hatırlatan Kolip, “Bana gittiğim bazı yerlerde ‘Kocaali’nin evladı’, ‘Kuzeyin oğlu’ gibi lakaplar takıyorlar. Bu hoşuma gidiyor. Biz Sakarya’nın evladıyız. Şehrin hemen hemen her ilçesinde akrabalarımız, çok samimi dostlarımız, arkadaşlarımız var. Kendimi Sakarya’nın her köşesi ile bütünleşmiş hissediyorum. Şehrime borcumu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimde, Sakarya’yı her yönüyle ayağa kaldırarak ödenek isterim” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi