İYİ Parti Sakarya Kalkınma Politikaları Başkanı Gökhan Kaçar, nostaljik tramvay hakkında basın açıklaması yaptı. Gökhan Kaçar yazılı açıklamasında öncelikli olarak ilin sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkati çekti.
ELEŞTİRDİ 
Kaçar açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sakaryamızın tartışılması gereken onca sorununa rağmen son günlerde gündeme gelen nostaljik tramvay konusu kime hizmet ediyor? Nostaljik tramvay yapılabilir. Ama ne zaman? Sakarya’nın gerçek anlamda raylı sistem ağları olduğunda ve acil ihtiyaçları karşılandıktan sonra buyurun yapın. Onca sorun ortada dururken Sakaryalının eline eğlence treni mi vereceksiniz?
“ÖLÜ PROJE”
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce’nin ‘İstiklal caddesindeki nostaljik tramvayda yaşadıkları hazzı Sakarya’da da yaşamak istiyoruz’ cümlesine cevaben diyoruz ki; Sakarya halkı tatbiki haz yaşasın. Ancak Sakaryalının önüne kullanabileceği oyuncak vererek haz yaşatamazsınız. Daha önce birçok ilde denenmiş ve sonradan adı gibi nostaljiler arasında kaybolan ölü projeler ile bunu başaramazsınız. Sakarya’nın gerçek ihtiyaçlarına cevap olabilecek bir raylı sistem gerekmektedir.
DİĞER İLLERİ ÖRNEK VERDİ
Bugün İstanbul başta olmak üzere İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Samsun, Konya, Antalya, Gaziantep ve Adana raylı sistem kullanmakta. Mersin, Diyarbakır ve Balıkesir bu yönde epey yol almışken siz Sakarya’yı haz alınacak oyuncak bir trene mi layık gördünüz? Eskişehir 37 km, Samsun 29 km raylı ulaşım yapmışken Sakarya’da yapılamamasının sebebi nedir?
UZUN VADELİ PLANLAMA
Harcanacak para Sakaryalının parasıdır. Sakarya’nın ulaşımı için Sakaryalının ulaşım ihtiyacını hem ucuzlatacak hem hızlandıracak ve araç kullanımını azaltacak gerçek raylı sistem projesi beklemektedir halk. Önce şehir merkezindeki ilçeler arasını birbirine bağlayan, daha sonra çevre ilçeleri kapsayan uzun vadeli bir planlama ile Sakarya geleceğe hazırlanmalıdır. 
OYUNCAK BENZETMESİ
Yukarıda saydığımız iller yapabiliyorsa Sakarya da yapabilir. Basından takip ettiğimiz kadarı ile bilgi sahibi olabildiğimiz kapsamlı raylı sistem düşüncelerinizi bir an önce projeye ve daha sonra uygulamaya geçirmelisiniz. Göz boyama projelerinden vazgeçip sorun çözen projelere dönmelisiniz. Sakarya yeterince vakit kaybetti. Oyuncak ile harcayacak seneleri yok.”

Editör: Haber Merkezi